Gå til sidens hovedinnhold

TIL risikerer poengtrekk

Artikkelen er over 11 år gammel

Samt kjøpenekt og bøter.

TIL kan få strenge sanksjoner fra klubblisensnemda i Norsk Toppfotball, selv om klubben skulle klare å få på plass positiv egenkapital før nyttår.

TIL fikk i går klubblisens, men er per i dag en av 17 klubber i norsk toppfotballmed negativ egenkapital. Er ikke den snudd innen 31.desember mister TIL klubblisensen og blir degradert til 2.divisjon.

– Kravet er krystallklart. Det handler om å ha èn krone i pluss, sier leder av klubblisensnemda Jan Løkling til Nordlys.

TIL må følges opp økonomisk

Klubblisensnemda har også rangert de norske klubbene i tre kategorier på bakgrunn av økonomi, og TIL er rangert som en av klubbene i den mest utsatte kategorien.

– Klubben er plassert i et finansielt oppfølgingsprogram, noe som betyr at klubben må sette opp en treårsplan for hvordan den skal jobbe seg opp i kategori 2. Den planen må være klar i løpet av noen uker, sier Jan Løkling.

Klubblisensnemda vil også sette opp en tidsplan og delmål for klubben.

Dersom nemda ikke føler tilstrekkelig fremgang kan den iverksette sanksjoner overfor klubben, med følgende reaksjonsmuligheter.

  • Nekt av spillerkjøp
  • Bøter
  • Poengtrekk
  • Handelsbegrensning

– Det stemmer. Dersom vi ikke ser at tiltakene blir gjennomført, eller er fornøyd med progresjonen, kan vi reagere overfor klubben gjennom disse tiltakene, sier Løkling.

Optimistisk

Lederen for klubblisensnemda vil ikke uttale seg om enkeltklubber, men er imidlertid optimistisk med tanke på at klubbene skal komme i mål med sine respektive økonomiske redningsaksjoner.

– Fordi vi av erfaringen vår fra slike situasjoner der klubbene, når blir satt opp mot alvoret i realitetene, har en god tradisjon for å jobbe seg ut av de, sier Jan Løkling.

Nordlys fikk ikke tak i styreleder Helge Kræmer eller adm.dir Tom Bendiksen i går.