TIL kan gå videre til gruppespillet uansett resultat i Besiktas-kampene

Her jubler TIL-spillerne i dunge over avansementet i Luxembourg. Nederst i dungen er keeperhelt Marcus Sahlman.

Her jubler TIL-spillerne i dunge over avansementet i Luxembourg. Nederst i dungen er keeperhelt Marcus Sahlman. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Les hvordan her.

DEL

I følge goal.com og Reuters kan Besiktas - TILs playoff-motstander - ryke ut av Europa League uansett hva resultatet blir.

De to tyrkiske klubbene, Besiktas og Fenerbache, er for tiden suspendert fra europeisk fotball av The Court of Arbitration for Sport (CAS), men får delta i playoffrundene mens de venter på en endelig avgjørelse.

- Allerede 28. august når de behandler saken til Fenerbache får vi et signal på hva som kan skje med Besiktas, sier adm.dir. Vegard Berg Johansen i TIL.

- Vi har ikke fått noen signaler om hva som skjer hvis Besiktas ikke går videre, men et lag må jo ta den plassen, fortsetter Johansen.

Bakgrunnen for utestengelsen er kampfiksingsskandaler de seneste årene. Besiktas ble trekt inn i kampfiksingsskandalen etter at de vant cupfinalen i 2011 på straffespark.

Det vil si at dagen etter andre playoffkamp kan det bli klart at TILs motstander blir utestengt, noe som sannsynligvis fører TIL direkte til gruppespillet.

Den andre tyrkiske klubben, Fenerbache, spiller Champions League-kvalifisering mot Arsenal fra England.

PS! Forrige gang TIL kom til gruppespillet (i 2005) slo de ut tyrkisk motstand i playoffkampen! Den gangen var det Galatasaray som var motstander og Stephen Ademolu scoret målet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken