Gå til sidens hovedinnhold

Ti prosent lønnskutt i TIL

Artikkelen er over 18 år gammel

Tromsø IL har allerede gått til oppsigelser og offentliggjør trolig i løpet av kort tid lønnskutt-avtalen på ti prosent ut året.

TROMSØ: Det er flere uker siden adm. dir Jan Henry T. Olsen slo fast at TIL måtte spare 1,5-2 millioner kroner ut året – og totalt seks millioner kroner i løpet av 2004. Etter det Nordlys erfarer har direktøren i løpet av august måned hatt en dialog med blant andre spillerne om å gå ned i lønn.

Direktøren vil i kjent TIL-stil ikke si så mye, men Nordlys vet at man i spillergruppa har gått med på å gå ned 10 prosent i lønn ut året. Men at man, hvis plassen i eliteserien berges, skal opp igjen til den lønnen som er kontraktfestet. Spillerne skal ha vist stor velvilje til å finne en løsning – også fordi de ikke har levert varene på banen denne sesongen.

Følger LSK

Dermed følger TIL i Lillestrøms fotspor. På Åråsen gikk alle spillerne, bortsett fra tre, med på å gå ned i lønn.

I TIL-leiren er det vanskelig å få ut kommentarer på denne saken i går:

Adm. dir. Jan Henry T. Olsen:

– Jeg har ingenting nytt å melde.

Kaptein Steinar Nilsen, som også er NISO-kontakt:

– Jeg henviser alle spørsmål til spillerutvalget og Thomas Hafstad.

– NISO-leder Morgan Andersen sier dere har en fornuftig dialog med klubben?

– Vi er jo alle interessert i at TIL skal bestå, sier Nilsen.

Talsmann i spillerutvalget, Thomas Hafstad, bekreftet at spillerne har vært i dialog med klubbledelsen om økonomiske tiltak.

– Men vi har ikke kommet til noen konklusjon foreløpig. Men spillerne er interessert i å diskutere tiltak både på inntekts- og utgiftssiden, sier Hafstad.

Møtet med direktør Jan Henry T. Olsen på Alfheim etter treninga i går kaller Hafstad «et informasjonsmøte».

– Vi har hatt en dialog over tid, og får jevnlig vite hvordan «ståa» er, sier Hafstad.

– Er spillerne villig til å gå ned i lønn?

– Vi har ikke drøftet det, så det blir vanskelig for meg å svare på for alle, sier Hafstad.

Vaktmester sagt opp

Etter det Nordlys erfarer er alle ansatte i klubben bedt om å bidra i en vanskelig økonomisk situasjon i form av lønnskutt.

I tillegg har TIL allerede sagt opp en av de to vaktmesterne på Alfheim, Johannes Kjølaas. Det kan hende også andre ansatte i administrasjonen må se seg om etter noe annet å gjøre. Berit Berg i resepsjonen har søkt seg bort fra klubben.

Og foran neste sesong skal spillerstallen slankes betraktelig. Den skal ned i 20 mann – og suppleres med de tre beste juniorene.