TILs toppscorer solgt til Lillestrøm

HILSES VELKOMMEN: Thomas Lehne Olsen hilses velkommen ved ankomst på Lillestrøms spillerhotell mandag kveld av LSKs sportslige leder Simon Mesfin.  Foto: Morten Svensengen

HILSES VELKOMMEN: Thomas Lehne Olsen hilses velkommen ved ankomst på Lillestrøms spillerhotell mandag kveld av LSKs sportslige leder Simon Mesfin. Foto: Morten Svensengen

- Jeg kommer til å savne folk som er i klubben, for det er veldig tungt å dra fra denne klubben.

DEL

TILs toppscorer Thomas Lehne Olsen er solgt til Lillestrøm. Han har skrevet kontrakt til og med 2021-sesongen, melder LSK mandag kveld.

Lillestrøm har ifølge TIL endelig innfridd kravet som TIL har ønsket og dermed ble klubbene enige i går kveld. I dag ble så Lehne Olsen enige med Lillestrøm og dermed ble det hotellbytte i Spania på Lehne Olsen.

Kun en medisinsk test gjenstår.

- Til slutt fikk vi den summen som vi har kalt fornuftig pris ut fra situasjonen. Vi vil kanskje si at den spilleren som Thomas har blitt hos oss, er verdt mer, men vi fikk likevel det vi forventet å få i forhold til det vi har sagt vi måtte ha. Det er vi fornøyd med, sier sportssjef Svein-Morten Johansen i en pressemelding.

- Vi er også fornøyd med at vi var tålmodig, for da fikk vi også den prisen som vi ønsket, sier sportssjefen. 

SISTE REISE MED GUTTA: TILs toppscorer de to siste sesongen rakk omtremt bare å ankomme Spania før han flyttet fra TILs spillerhotell til Lillestrøms hotell. Nå er han bare en medisinsk test unna å være "kanarifugl". Foto: Tromsø IL

SISTE REISE MED GUTTA: TILs toppscorer de to siste sesongen rakk omtremt bare å ankomme Spania før han flyttet fra TILs spillerhotell til Lillestrøms hotell. Nå er han bare en medisinsk test unna å være "kanarifugl". Foto: Tromsø IL

Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin svarte dette per sms da Nordlys spurte ham om avtalen.

 «Kan ikke kommentere det etter avtale. Men det er ikke rett som står på TIL.no at Tromsø fikk det "de hele tiden har krevd". Det kan du sitere meg på. Uansett har vi hatt en kjempegod dialog med Tromsø hele veien, og vi er fornøyd med overgangsavtalen. Det kan du også sitere meg på.»

TILs sportssjef Johansen sier at de uansett ikke kunne ta sjansen på at Lehn e Olsen forlot klubben gratis.

- Det er bare ønske Thomas lykke til videre i karrieren. Han har gjort en god jobb hos oss. Når det er under ett år igjen av kontrakten og han ikke var villig til å signere på en ny, så visste vi at vi måtte selge enten nå eller til sommeren. Det ville vært risikabelt å vente til sommeren, for han kunne da ha signert for en ny klubb og gått til den nye klubben først etter sesongen, vi hadde ikke fått noen som helst, sier sportssjefen.

Lehne Olsen er dermed nummer tre ut av dørene på Alfheim i løpet av kort tid. Mikael Norø Ingebrigtsen (Gøteborg) og Ulrik Yttergård Jenssen (Nordsjælland) har også forlatt klubben.

- Vi har toppscorere igjen i klubben. Flere av spissene våre kan ta opp arven etter Lehne Olsen og vi har stor tro på dem. Vi har stor tro på de spillerne vi har i troppen allerede, for vi har en sterk stall, hvor vi har mange utfordrere som har lyst å vise seg frem. Vi kommer selvsagt til å vurdere sammensetningen i stallen frem mot overgangsvinduet stenger, for å se om vi må gjøre noen tiltak der, sier Johansen.

Han sier at klubben nå vil gjøre en totalvurdering med hensyn til eventuelle spillere inn.

Lehne Olsen selv sier at det er spesielt å forlate TIL.

- Jeg har gått og sagt jeg vil bort i et halvt år, og nå som jeg er her, så begynner jeg tenke på alle de fine minnene jeg har fått. Jeg kommer til å savne folk som er i klubben, for det er veldig tungt å dra fra denne klubben. Det verste er å dra fra kompisene mine, for det er en utrolig fin gjeng, sier Lehne Olsen. 

- Jeg angrer ikke på at jeg kom til Tromsø og jeg har bare positive ting å si om klubben. En klubb som har hjulpet meg på veien, så de to årene i TIL har vært utrolig flotte, for det er TIL som har gjort meg til den jeg er i dag. Det er også derfor jeg har fått mulighet til å gå til en annen klubb.

Han blir imidlertid snart å se på Alfheim igjen - i gult og sort. 13. mai møter Lillestrøm TIL på Alfheim.

- Det kommer til å bli veldig spesielt. Ingen tvil om det. 

Han er imidlertid sikker på at TIL klarer seg godt uten både ham og de andre som har forlatt klubben.

- Jeg har veldig sterk tro på det Simo Valakari holder på med, og det gjør det ekstra surt å gå, for jeg er overbevist at Simo kan gjøre unike ting med dette laget, sier Lehne Olsen.

Artikkeltags