Thomas Drage ønsker seg vekk fra TIL

VIL VEKK: Thomas Drage har gitt TIL beskjed om at han ønsker å se seg om etter andre muligheter på grunn av lite spilletid.

VIL VEKK: Thomas Drage har gitt TIL beskjed om at han ønsker å se seg om etter andre muligheter på grunn av lite spilletid.

Artikkelen er over 6 år gammel

Mener han ikke blir satset nok på.

DEL

Thomas Drage har gitt TIL beskjed om at han vil selges fra klubben, på grunn av lite spilletid.

- Det er noe jeg har tenkt nøye gjennom, og ikke noe jeg fant på i går. et har pågått over en god stund, sier Thomas Drage til Nordlys.

Selv om han leverte en solid kamp mot Vålerenga søndag, var det bare hans femte seriekamp fra start denne sesongen. I tillegg har han seks innhopp fra benken.

I fjor startet han 26 av 30 seriekamper, og kom inn som innbytter i de fire andre.

Vil ha ny start

Bakgrunnen er hans egen sportslige utvikling, og manglende tillit på banen.

- Jeg er ikke noe førstevalg, det er ikke tvil om det. Og jeg vil ikke spille i en klubb der jeg er andrevalg. Spesielt ikke når jeg er i god form, og får høre av trenerne at jeg er i god form, men ikke får spille likevel.

Drage har hatt flere møter med TILs sportslige ledelse om frustrasjonen sin.

- Jeg har hatt flere møter med TIL, og fått beskjed om at jeg er viktig for laget. Jeg har fått lovnader som ikke blir holdt, og det har skjedd flere ganger. Da spør man seg hvor viktig man er, og det har skjedd så mange ganger at jeg er lei, sier 21-åringen.

Han understreker at han ikke har noe imot TIL, verken trenere, ledelse eller publikum.

- Det går på det sportslige. Jeg må tenke på min egen utvikling og hva som er best for min egen del. Jeg tror det beste for meg vil være å komme en annen plass og starte litt på nytt, med blanke ark. En plass der jeg kan spille fast, er et førstevalg og ikke må sitte på benken. Det vil være viktig. Jeg har mistet landslagsplassen, og det er ikke en bra utvikling for min del.

- Hvordan er forholdet ditt til trenerteamet?

- Jeg har ikke noe i mot noen i TIL, men føler jo ikke at jeg blir satset på.

Vil bort uansett

TIL vil på sin side ikke selge 21-åringen.

- De har sagt at det er uaktuelt. Men jeg har såpass lyst på et klubbskifte, og håper de hører på mine ønsker, sier Drage.

Det er bare én uke igjen av overgangsvinduet i Norge.

- Selvfølgelig er det en mulighet å bli, men det er ikke det jeg ønsker. Skulle det likevel bli sånn, så legger jeg ballen død, forholder meg profesjonelt til det og spiller ut sesongen her. Så ønsker jeg meg bort igjen om tre måneder, sier Drage.

Han har kontrakt ut 2015-sesongen med TIL. Klubber har forhørt seg om Drage, uten å følge opp med bud.

- Jeg vet ikke hva TIL krever. I en klubb som sliter så mye økonomisk forstår jeg ikke det helt, sier spilleren.

- Hva om du får spille fast framover, vil det endre holdningen din?

- Ting kan endre seg, og spilletid kan hjelpe på. Men akkurat nå kjennes det ut som et miljøskifte vil være godt.

- Passelig nivå

Drage aksepterer at han ikke spilte mye i vårsesongen.

- Det var greit. Jeg var ikke i bra form, men det har jeg vært nå siden før ferien, og mener jeg burde ha fått flere sjanser.

Nå håper han en overgang kan løse seg før overgangsvinduet stenger neste søndag.

- Jeg vil ikke til et nivå som er høyere eller lavere. Nivået i Norden passer meg bra, og vil være fornuftig for min del, sier Thomas Drage.

Klubber har forhørt seg

- Vi har hatt flere møter med Thomas der jeg har fått inntrykk av at han ønsker å se seg om etter andre muligheter, sier Svein Morten Johansen, sportssjef i TIL.

Etter det Nordlys erfarer har det vært to klubber, én norsk og en svensk klubb, som har forhørt seg om Drage. Det er ikke utenkelig at den ene er Djurgården, med tanke på Drages gode relasjon til Per-Mathias Høgmo.

TIL har valgt å forholde seg til Drages kontrakt som går ut 2015.

- Vi har pratet med Thomas og om hans muligheter, men vi har valgt å forholde oss til tilbud og kontrakten han har med ossi. Vi har ikke fått noen tilbud på Thomas og har heller ingen planer om å selge han nå, sier Johansen.

Artikkeltags