Supporterne brukte egne penger for å gi folk billetter gratis. Under halvparten ble hentet

Forza Tromsø, her ved en tidligere anledning, brukte egne penger for å gi folk gratisbilletter mot Ull/Kisa. Under halvparten av de som skulle hente billetter dukket opp. Til venstre Forza-leder Morten Killingberg.

Forza Tromsø, her ved en tidligere anledning, brukte egne penger for å gi folk gratisbilletter mot Ull/Kisa. Under halvparten av de som skulle hente billetter dukket opp. Til venstre Forza-leder Morten Killingberg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Forza Tromsø er forbannet, og sier de ikke vil gjøre liknende tiltak igjen.

DEL

I forkant av TILs hjemmekamp mot Ullensaker/Kisa sist søndag gikk supporterklubben Forza Tromsø til innkjøp av en del billetter.

Tanken var at de som ønsket det, kunne få gratisbilletter for å se kampen sammen med supporterklubben.

Det gikk ikke helt som planlagt.

- 52 stykker hadde skrevet seg opp, og jeg tror det var 25 billetter som ble hentet, forteller Forza Tromsø-leder Morten Killingberg.

- Vi gjorde dette for å mobilisere litt ekstra. Jeg synes det er dårlig av folk at de ikke henter, og spesielt at de ikke gir beskjed. Det er det som irriterer meg mest, fortsetter han.

- Utrolig kjedelig

Supporterklubben la etter kampen søndag, som for øvrig endte 5-0 til TIL, ut en lengre melding på Facebook om saken.

"Så å si INGEN ga oss beskjed om hvorfor de ikke kunne hente. Her bruker vi tid og penger for å legge til rette for akkurat DEG, slik at du skal få en god kampopplevelse, så er dette takken? Håper alle dere som leser dette og vet at du ikke hentet billetten din uten å gi oss beskjed går i deg selv. For å si det rett ut er vi DRIT lei av å gi tilbake til dere, så vi har nå bestemt oss for at dette er siste gang med gratisbilletter", heter det blant annet i innlegget.

Killingberg innser at slike tiltak er vanskeligere å få gehør for når TIL spiller i 1. divisjon mot lag som Ull/Kisa, men mener likevel at folk skulle sagt fra hvis de ikke kunne hente gratisbillettene som Forza Tromsø selv hadde betalt for.

- Når folk melder seg, forventer vi at de skal komme. Vi fikk en avtale der vi fikk billettene til en billigere penge, men det er penger vi tok fra kontoen vår - og penger vi kunne brukt på andre ting. Da er det utrolig kjedelig at det blir sånn, sier han.

Forza Tromsø-lederen tror også at det som skjedde ikke bare har sin bakgrunn i at TIL spiller i 1. divisjon, men også kan være symptomatisk for supporterkulturen i Tromsø.

- Interessen for å ha en supporterkultur i Tromsø er vel ikke all verden. Det er noen utfordringer der, mener Morten Killingberg.

Artikkeltags