TIL brukte fem millioner kroner på tre spillere i 2017. Nå er alle ferdig i klubben

FERDIG: Både Slobodan Vuk (t.v) og Mehdi Dioury (t.h) ble hentet til TIL foran 2017-sesongen. Nå er begge ferdig i TIL.

FERDIG: Både Slobodan Vuk (t.v) og Mehdi Dioury (t.h) ble hentet til TIL foran 2017-sesongen. Nå er begge ferdig i TIL. Foto:

Mehdi Dioury (18) er løst fra kontrakten i TIL.

DEL

Det melder TIL på egne hjemmesider tirsdag.

Klubben har siden sesongslutt i fjor jobbet med å terminere kontrakten med den unge senegaleseren, som spilte på utlån til TUIL forrige sesong.

Dioury hadde etter det Nordlys kjenner til i utgangspunktet krav på et betydelig beløp i kontrakten han hadde med TIL, men nå skal partene ha kommet til enighet om å avslutte samarbeidet. Tenåringen fikk kun en kamp for TILs A-lag i løpet av sine to år i klubben, og det gjorde at han mistet arbeidstillatelsen i Norge.

– På grunn av hans manglende spilletid i TIL og TUIL (utlån) kom vi i en vanskelig situasjon med tanke på arbeidstillatelse. Den sportslig utviklingen har heller ikke vært som vi trodde og håpet på. Da er det bare finne ut den beste løsning for begge parter, som i dette tilfellet er at vi terminerer kontrakten. Mehdi er fortsatt ung, og han har et stort potensial som spiller. Det er også en fordel for oss at vi fikk avklart denne saken. Det frigjør langsiktige ressurser som vi kan bruke på andre spillere, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til til.no.

Dioury og landsmann Elhadji Mour Samb kom begge fra Diambars foran 2017-sesongen, et overgangsvindu der også Slobodan Vuk ble kjøpt inn.

Totalt brukte TIL fem millioner kroner på de tre spillerne i overgangssum og lønn, penger de fikk i gave fra velgjører Trond Mohn. Nå er alle tre ferdig i TIL. Mour Samb avsluttet kontrakten i fjor sommer, mens Vuk gikk gratis til Domzale i hjemlandet Slovenia nå i vinter.

Sportssjef Svein-Morten Johansen har omtalt det overgangsvinduet som sitt verste i TIL.

– Mour Samb og Mehdi Dioury kom fra Diambars som har levert mange gode spillere før til både TIL og andre norske klubber. At vi ikke fikk det til med disse to er bare å lære av hvis vi skal gjøre flere signeringer fra Diambars i fremtiden. Vi har fortsatt et godt forhold til Diambars, sier Svein-Morten Johansen i pressemeldingen.

Artikkeltags