Spiller for Alta – får lønn fra TIL

Artikkelen er over 15 år gammel

Alta IFs stoppertalent Tore Reginiussen (18) vil stå på TILs lønningsliste neste år – selv om han spiller for Alta IF i 1. divisjon.

DEL

En haug med klubber har meldt sin interesse for den meget lovende midtstopperen. Glimt har tatt direkte kontakt. Rosenborg er nevnt.

Og Lillestrøm.

– Jan Åge Fjørtoft har sagt han skulle ringe meg, forteller Reginiussen til Nordlys.

Har fått tilbud

Men sjansen er stor for at Tromsø IL, som lenge har hatt agnet ute, får fast fisk her.

– Tromsø har kommet med et skriftlig tilbud. TIL er et veldig bra alternativ for meg. Det er nært Alta – det betyr en god del, og jeg kan kombinere fotball og studier fra høsten av. Men uansett spiller jeg for Alta i 1. divisjon neste sesong, sier Reginiussen til Nordlys.

God dialog

Tromsø ILs plan er å kjøpe Reginiussen når overgangsvinduet åpner – og leie ham gratis ut til Alta neste sesong. Det betyr også at unggutten vil få noen kroner i måneden fra TIL i 2005.

– Det er riktig. Vi har en god dialog med Alta, med gutten og med faren hans. Jeg tror sannsynligheten er stor for at Tore blir TIL-spiller. Vi har skissert et mulig karriereløp, sier toppspillerutvikler og konsulent Tore Rismo.

Samarbeid

Men i Alta er man opptatt av at TIL gir noe tilbake hvis man først skal ha et formalisert samarbeid.

– Vi skal ha møte i Tromsø etter nyttår, en oppfølging av det møtet vi hadde i Alta i høst. Da går jeg ut i fra at TIL presenterer sine tanker om hvordan samarbeidet skal fungere i praksis – begge veier, understreker Alta-trener Roger Finjord.

Han legger ikke skjul på at spillere som Jonas Johansen og Ole Talberg er veldig interessante for den nyopprykkede 1. divisjonsklubben.

– Vi vil følge nøye med deres utvikling, sier Finjord.

Artikkeltags