Gå til sidens hovedinnhold

Tok EM-gull og knivet med de Gea – nå har TIL støtt på uventet trøbbel

Artikkelen er over 4 år gammel

TILs sportssjef: – Sjansen er liten for å få det til.

Nordlys kunne onsdag fortelle at TIL hadde kastet seg inn i en jakt på en ny keeper, og torsdag kom nyheten om at de var i ferd med å få napp.

Den spanske keeperen Rubén Miño Peralta landet torsdag kveld i Tromsø, og fredag var han både på medisinsk sjekk og på trening med TIL på Alfheim.

TIL jobber for å hente 28-åringen på en avtale ut året, med et håp om at han kan bli spilleklar allerede til søndagens bortekamp mot Kristiansund.

De har imidlertid støtt på en liten hindring.

Etter det Nordlys kjenner til skal det ikke bare være enkelt å få frigitt lisensen fra hans forrige klubb, kypriotiske AEK Larnaca. Derfor er TIL også i kontakt med Norges Fotballforbund for å se på muligheten for å få en dispensasjon.

Sportssjef Svein-Morten Johansen skriver i en SMS til Nordlys at papirarbeidet ble mer komplisert enn de hadde sett for seg, og at det ikke nødvendigvis blir fredag det kommer en avklaring.

Senere fredag sier han følgende til Nordlys:

– Jeg må vel si at sjansen er liten for å få det til. Det handler om en forståelse av at terminering av kontrakt har skjedd i det internasjonale vinduet, og ikke i det norske. Han var en bra fyr også, så det er synd hvis det blir sånn.

Søndag går fristen ut for å signere kontraktløse spillere inn til Norge, og det er også da TIL møter Kristiansund borte.

Johansen sier at man må vurdere å se etter andre løsninger inn mot søndagen, men erkjenner at tida går fort.

Guardiola og Enrique som trenere

Nordlys omtalte TILs jakt på den tidligere Barcelona-keeperen torsdag.

Etter å ha blitt flasket opp i akademiet til storklubben og fått to U21-landskamper for Spania, gikk turen videre til Mallorca og Oviedo, før han sist var i kypriotiske AEK Larnaca – der han måtte korsbåndsopereres sist vinter.

Nå skal han være vurdert som frisk nok til å komme inn og dekke opp for TILs andre keepere, som alle har mindre eller større skadeplager. Gudmund Kongshavn skal også reise til Kristiansund, som den mest klare av de andre.

Norges fremste ekspert på spansk fotball, Petter Veland i Viasat, kjenner godt til Rubén Miño.

– Jeg vet godt hvem det er, ja, selv om jeg ikke har sett han spille så veldig mye de siste årene. Han var i sin tid et veldig stort keepertalent, og var blant annet med på å vinne U21-EM med Spania i 2011, som reservekeeper, minnes Veland.

Det husker selvsagt Miño selv også godt.

– Ja, å vinne det mesterskapet med de spillerne var en utrolig opplevelse, sier den spanske keeperen til Nordlys.

Dette sier han om å bli fostret opp på La Masia i akademisystemet til Barcelona, der han også noterte seg for én A-kamp i supercupen mot Sevilla i 2010 – på lag med blant andre Lionel Messi (innbytter) og Zlatan Ibrahimovic:

– Det var en veldig stor konkurransementalitet der. Jeg var der i ni-ti år totalt, og det var en fantastisk klubb å få lærdom i. Og jeg har vel aldri sett en spiller som Messi.

Det var Pep Guardiola (nå i Manchester City) som i sin tid ha ham sjansen på A-laget mot Sevilla. På Barcelonas B-lag hadde han Luis Enrique (senere manager for Barcelona) som trener.

– Det var noen fantastiske trenere. Guardiola mener jeg er en av de beste trenerne i verden, han er alltid ett steg foran, smiler Miño.

Les også

Her setter Valakari TIL-spillerne på plass

 

Bak de Gea i køa

At han var reserve i 2011-EM, og bare endte med to U21-landskamper, er ikke så veldig rart. Førstevalget som kom opp var halvannet år yngre David de Gea, nå i Manchester United og regnet som en av verdens aller beste keepere.

– David de Gea spilte da for Atlético Madrid og var allerede da en utrolig god keeper, minnes den TIL-aktuelle målvakten.

I U21-EM for seks år siden hadde han også en del andre kjente lagkamerater i gulltroppen til Spania – blant andre Ander Herrera, Thiago Alcántara, Iker Muniain, Javi Martinez, Cesar Azpilicueta og Juan Mata.

Petter Veland tror TIL kan treffe bra hvis alt papirarbeidet rundt 28-åringen går i orden, og helsa holder etter kneproblemene.

– Han har blant annet et anstendig antall kamper på nivå to i Spania. Du får ikke over 50 kamper i Segunda Division hvis du ikke har noe å fare med. Så er det den kneskaden, da – men holder Tromsø ham frisk og han får spilt mye, tror jeg Tromsø gjør en veldig god deal, sier Veland.

– Det blir jo, som vel Tromsø også har vært ganske åpne om, en form for nødløsning – men det kan bli en ålreit avtale for begge parter, tror Petter Veland.

 

 

Kommentarer til denne saken