Scoret praktmål

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Morten Gamst Pedersen scoret et fantastisk mål da Norge vant 4-1 over Ungarn. *

DEL

Norge spilte festfotball, og Gamsten scoret det som blir karakterisert som tidenes landslagsmål.

Men selv mener han å ha scoret finere.

– Jeg hadde et par mål i Blackburn i fjor som jeg synes var vel så fine, bemerket englandsproffen nøkternt da han ble bedt om å karakterisere sin perle av et mål like før pause i Budapest.

Han brukte venstreslegga med full tyngde på overlegget fra Anders Rambekk, og klinte til på hel volley fra nesten død vinkel. Den ungarske keeperen hørte bare suset av lærkula og var fullstendig sjanseløs.

Galskap

– Noen vil kanskje si at det var galskap å prøve på et skudd på direkten der og da, gliser finnmarkingen.

– Men da overlegget kom, bestemte jeg meg for å prøve. Vi hadde da også fått klar beskjed av Åge Hareide på forhånd om å skyte så mye og ofte vi klarte. Du verden for en herlig følelse det var å se at ballen gikk i mål!

Gamst Pedersen berømmer den samme Hareide for taktikken som ble lagt foran kampen – og at laget fulgte den til punkt og prikke.

Taktisk triumf

– Vi traff bra med taktikken. Det ble slik Åge sa. Vi stresset ungarerne til å gjøre feil. For tre av målene kom jo som en konsekvens av at de presset til det, sa Morten Gamst Pedersen, som senere på kvelden fikk gullklokka for 25 landskamper.

Snakk om å kvittere for den – og snakk om å markere 25-årsdagen i neste uke på forskudd!

– Men nå gjelder det å nullstille seg, påpekte han, like nøkternt som da han beskrev kanonmålet sitt, og hadde onsdagens hjemmekamp mot Moldova i tankene. For der er nordmennene nå storfavoritter.

Gamstens mål kommer trolig kommer til å rulle over alle tv-sendinger i Europa.

Det blir sammenlignet med Marco van Bastens utrolige scoring i EM-finalen i 1988.

- Det kan jeg ikke bedømme. Men van Basten var en vanvittig god spiler, og en av favorittene mine da jeg var liten, sier venstrevingen.

Landslagssjef Åge Hareide måtte snakke litt ekstra om drømmemålet til Morten Gamst Pedersen.

- Det er en del av hans spill, den uforutsigbarheten som kom til syne der. Det var en fantastisk scoring. Den kunne gått ti meter over, men satt klin i vinkelen. Et utrolig mål. Og Gamst skal få lov å prøve å skyte, han har den ferdigheten når han først treffer, sa Hareide til NTB..

TV2 Nettavisen gir Gamsten karakteren 7 av 10, og skriver følgende om hans innsats:

"Scoret et vanvittig mål som punkterte kampen. Virker som om venstrefoten er bra innstilt for tiden, også på dødball. En av hans bedre kamper på en stund. "

Ole Gunnar Solskjær scoret to, mens Fredrik Strømstad scoret ett.

Ole Martin Årst satt ikke på benken.

Artikkeltags