FIFA-agent Rune Hauge er ikke til å misforstå: Han mener TIL bør selge Sigurd Rushfeldt (35) – fordi Rushfeldt sjøl ønsker å avslutte karrieren i en toppklubb!

Møte

Mandag i forrige uke hadde Rushfeldt et møte med TILs administrerende direktør Tom Bendiksen og sportsdirektør Morten Kræmer på Alfheim.

Den offentlige konklusjonen var at Rushfeldt «forholder seg til den kontrakten han har med klubben» – altså ut 2008-sesongen.

Rushfeldt vil bort

Men ifølge Rune Hauge, Norges mest profilerte og omstridte proffagent de siste 10-15 årene, ønsker Rushfeldt seg bort fra TIL. Hauge og Rushfeldt har samarbeidet helt siden finnmarkingen ble solgt til Rosenborg etter cupfinaletriumfen i 1996 for 7,5 millioner kroner.

Har fått beskjed

Og Hauge er klokkeklar på at TIL bør selge Rushfeldt – nettopp fordi spilleren selv ønsker det!

– Ja, spillerens interesser bør veie tungt i denne saken. Og til meg har Sigurd vært klar på at han nå ønsker å avslutte karrieren med å spille i en toppklubb, sier Hauge til Nordlys.

Brann-interesse

Han bekrefter at Brann og to andre norske klubber er interessert i TIL-kapteinen.

– Brann er seriemester og en potensiell Champions League-deltaker. De har lagt inn et bud på Sigurd, sier Hauge.

– Er det også utenlandske klubber på banen?

– Nei, ikke meg bekjent, svarer Hauge.

VIF og RBK?

De to andre norske toppklubbene som kan tenke seg å kjøpe Rushfeldt er hardtsatsende Vålerenga og trolig Rosenborg. TIL har tidligere bekreftet VIFs formelle interesse.

– Denne saken har en spesiell historie. Sigurd kom nesten gratis til Tromsø fra Vadsø i sin tid, og valgte også bort andre norske klubber når han valgte å komme hjem til Norge i fjor sommer. Han ble jo også solgt til Rosenborg. Så Sigurd skylder ikke Tromsø noe, snarere tvert imot. Og når det nå foreligger konkret interesse for spilleren – og Sigurd selv ønsker å avslutte karrieren en annen plass, mener jeg Tromsø bør la ham gå for en rimelig kompensasjon. Sigurd ønsker et siste sportslig eventyr før han legger opp, og vi tenker på en 2-årsavtale her, sier Rune Hauge.

Voksen og klok

Samtidig understreker proffagenten at han ikke skal ta noen avgjørelse for Sigurd Rushfeldt.

– Jeg har oppfattet Sigurd som veldig klar på hva han vil nå, ja. Men Sigurd er en voksen og meget klok mann, og jeg skal ikke ta noen avgjørelse for ham. Men hvis han sier til Tromsø at han vil avslutte karrieren i en annen klubb, mener jeg Tromsø bør lytte til det og finne en løsning. Så er det opp til klubbene å bli enige til slutt, slutter Rune Hauge.

«Har oppfattet signaler»

Administrerende direktør Tom Bendiksen i TIL sier at man også på Alfheim i høst har «oppfattet signaler om at Rushfeldt ikke har vært fremmed for tanken om å avslutte karrieren i en annen klubb enn TIL».

– Men vi har aldri kommet til det stadiet at vi inngående har diskutert dette med Sigurd. På det møtet vi hadde i forrige uke var vi enige om at både Sigurd og vi forholder oss til den kontrakten spilleren har med klubben. Vi har ikke fått noe klart signal direkte fra Sigurd selv om at han vil bort fra TIL, sier Tom Bendiksen.

– TIL må åpne døren

Branns sportssjef Roald Bruun-Hansen sier at de ikke vil gjøre noe nytt framstøt med det første, til tross for Hauges utspill.

– Vi har fått positive signaler fra Sigurd og har fått forståelsen av at han ser på Brann som et tiltalende alternativ. Men må respektere Tromsø. Skal det bli noen overgang, er det TIL som må åpne døren.

– De må ta den første telefonen?

– Slik kan du godt si det, svarer Branns sportslige leder.

PS! Sigurd Rushfeldt besvarte ikke Nordlys sine henvendelser i går.