Spillerne har ikke fått lønn på fire måneder – stjernespillere har gitt seg i klubben

GODT HUMØR: F.v. Thomas Lehne Olsen, Mehdi Dioury, Mushaga Bakenga, Slobodan Vuk (delvis skjult), Lasse Nilsen og Morten Gamst Pedersen på naturgress i Tyrkia. Torsdag møter de Rubin Kazan, en klubb i krise.

GODT HUMØR: F.v. Thomas Lehne Olsen, Mehdi Dioury, Mushaga Bakenga, Slobodan Vuk (delvis skjult), Lasse Nilsen og Morten Gamst Pedersen på naturgress i Tyrkia. Torsdag møter de Rubin Kazan, en klubb i krise. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag møter TIL det russiske laget Rubin Kazan – uten de største profilene.

DEL

Flere engelske medier skriver at klubben, som eies av Tatar-American Investments og Finance Company TAIF, har økonomiske problemer og de har informert spillerne om at de ikke har midler til å dekke lønn.

Presidenten i klubben, Radik Shaimiev, er oppført som den 88. rikeste mannen i Russland. Styreleder er Rustam Minnikhanov, som er president i Tatarstan og er alliert av Russlands president Vladimir Putin.

Betaler ikke klubben lønn på tre måneder, kan spillerne forlate klubben gratis – blant dem som har gjort det er tidligere Arsenal-spiller Alex Song og den franske midtbanespilleren Yann M’Vila. Ifølge flere medier er flere av de mest kjente spillerne på vei ut.

Svake resultater

Etter flere sesonger med svake resultater var Rubin Kazan klar for å utfordre de beste klubbene i den russiske ligaen. I løpet av sommeren 2017 gikk Rubin fra å være eid av den lokale regjeringen i republikken Tatarstan til republikkens største private selskap, Tatar-American Investment and Finance.

Dermed fikk klubben en tilstrømning av penger, som ble brukt på å bringe en rekke tidligere høyprofilerte spillere, som César Navas og Sardar Azmoun, inn. Også en rekke utlendinger ble hentet.

Videre hentet Rubin den legendariske lederen Kurban Berdyev inn i klubben igjen. Det var Berdyev som ledet Rubin til mesterskap i 2008 og 2009, og ambisjonene var å gå tilbake til det nivået og Champions League.

Men med to tredjedeler av sesongen spilt, er ikke klubben der de ønsker. De er på i nedre halvdel av tabellen og de har som sagt økonomiske problemer.

Siden i fjor høst har klubben prøvd å redusere lønnsutgiftene – og dermed solgt noen av sine beste spillere.

Rubin betalte Yann M'Vila og Alex Song fire millioner euro hver, ifølge Sports.ru, og har flere andre høyt betalte spillere, det er ikke rart at klubben har samlet seg en så svimlende gjeld.

Mindre tropp enn normalt

Torsdag er altså Rubin Kazan motstander for TIL i Gutans siste kamp i Tyrkia før de reiser hjem.

– Vi har ikke sett dem i aksjon her nede. Planen er at vi skal se en video i løpet av tirsdag. Men jeg vet at klubben har en mindre tropp med seg hit enn det som er normalt, sier trener Lars Petter Andressen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken