Gå til sidens hovedinnhold

Forlater Brann gratis: I dialog med TIL om overgang

Artikkelen er over 3 år gammel

Ruben Kristiansen (30) har sagt endelig nei til Brann. Nå er en retur til TIL veldig aktuelt.

For abonnenter

Ruben Kristiansen forlater Brann etter sesongslutt i år. Det bekrefter 30-åringen overfor Nordlys.

Han bekrefter også at han er i samtaler med TIL om en mulig retur foran 2019-sesongen.

– Ja, vi har snakket sammen, og vet hvor vi står. Ingenting er klart, men jeg har mine tanker om hva som skjer fremover, sier Ruben Kristiansen til Nordlys.

En TIL-retur er veldig aktuelt.

– Ja, det er klart det er aktuelt, men jeg vil ikke gå inn på for mye hva som skjer før ting er klart, sier 30-åringen.

Familielykke

Fredag ble det kjent at 30-åringen nok en gang har takket nei til et forslag fra Brann om ny kontrakt, og nå er det klart at han forlater Brann som kontraktløs spiller etter at bergensernes gulljakt i 2018 er unnagjort. Dermed vil ikke hans nye klubb måtte betale noen overgangssum for han.

Kristiansen fra Nordreisa og samboer Synne Martinussen fra Tromsø ble 1. mars foreldre for første gang da datteren Ada kom til verden. Han har ikke lagt skjul på at det kan være et ønske om å flytte nordover igjen, der de har familie og nettverk.

Nordlys kjenner TIL at Kristiansen, som har spilt venstre back på øverste nivå siden debuten i TIL i eliteserien i 2012, er aktuell som venstre midtstopper i systemet med tre midtstoppere, i tillegg til å kunne bekle en ren venstre back-rolle.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen uttalte dette til Nordlys tidligere i sommer:

– Ruben kan være en aktuell spiller for oss fra neste år, uttalte TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til Nordlys nylig.

På det tidspunktet var fortsatt det norske overgangsvinduet åpent, og da sa sportssjefen videre:

– Foreløpig har vi måttet prioritere å jobbe i dette vinduet, så får vi se når vi bikker over det om vi klarer å ha en runde med Ruben om neste år.

Les også

Bakenga har aldri opplevd større motgang: Får hjelp av eks-Barcelona og Chelsea-stjerne for å snu trenden

 

– Nye mål

Ruben Kristiansen forklarer hvorfor han nå takker endelig nei til Brann, etter 3,5 sesonger i klubben.

– Vi kom ikke til enighet, og det er mer min skyld enn Brann sin. De har oppført seg bra i forhandlingene, det er mer meg det har stått på. Jeg føler at jeg har fått tilbud som absolutt har vært akseptable, men jeg har lyst til å oppleve andre ting. Jeg føler jeg har nådd de målene jeg satte meg da jeg kom til Brann sommeren 2015, sier Ruben Kristiansen.

Da var Brann middelhavsfarer i 1.divisjon. Nå kjemper de om seriegull, og leder serien med elleve serierunder igjen å spille.

– Da jeg kom var vi nummer åtte-ni i 1.divisjon, og nå er vi etablert i toppen. Det har vært litt av en reise, og det hadde vært veldig artig om det hadde sluttet med seriegull. Vi går for det, og skal plage Rosenborg lengst mulig, sier Ruben Kristiansen. 

Nordreisa-mannen har gått gradene fra Skjervøy til TUIL, før han ble TIL-spiller foran 2012-sesongen. Der spilte han seg til landslagsplass, men etter nedrykket til 1.divisjon i 2013 ble han solgt til Vålerenga for fire millioner kroner foran 2014-sesongen.

Etter halvannet år der ble han solgt videre til Brann. Nå går veien videre. Kanskje nordover?

Ruben Kristiansen

Født: 20.februar 1988

Klubb: Brann

Posisjon: Venstre back/stopper

Tidligere klubber: Nordreisa IL, Skjervøy IK, TUIL, TIL, Vålerenga.

Landskamper: 4

Sivil status: Samboer og ett barn

Les også

Vuks nye klubb har opsjon på kjøp: Dette er TILs lærdom av bomsigneringen

 

 

Kommentarer til denne saken