- Respektløst

Artikkelen er over 5 år gammel

Isbergets leder er ikke fornøyd med at TIL-svingen i cupfinalen mangler tak. Se videointervju!

DEL

Isberget-leder Alf Edvard Masternes er på plass i Oslo og klar for søndagens cupfinalen mot Hødd.

Han er imidlertid ikke fornøyd med at den såkalte "Bendit-svingen", der TIL-supporterne er plassert, for anledningen ikke har tak.

Fotballforbundet skal bygge ut Ullevaal stadion, og har begynt deler av arbeidet allerede nå.

- Vi ble jo overrasket da Ullevaal stadion valgte halvannen uke før cupfinalen å ta vekk taket på "Bendit-svingen". Det som er vanskeligst for oss supportere er jo egentlig at vi mister akustikken i bygget. Vi er ikke så bekymret for vær og vind, det skal vi tåle, sier Masternes.

- Det er akustikken vi har kritisert dem for. Jeg mener i hvert fall at det er helt respektløst av dem å begynne med et sånt byggearbeid rett før cupfinalen, fortsetter han, og legger til spøkefullt:

- Det er mulig at de som har oppdraget der er Hødd-supportere, at de gjør det for å dempe lyden vår. Men vi skal kødde med Hødd uansett.

Han har fått en forklaring på saken, men er ikke helt tilfreds med den.

- Ullevaal skal jo bygges ut. Jeg har sett tegningene, og det ser veldig bra ut. Det skal være klart til våren, og da måtte de altså begynne å gjøre det halvannen uke før cupfinalen. Jeg tenkte at det kunne vært greit hvis de begynte på mandag etter cupfinalen. Det er dårlig timing - litt for mange prosjektledere der, tror jeg, sier Isberget-lederen.

For å kompensere litt har fotballforbundet kjøpt inn regnponchoer til TIL-supporterne som skal sitte i den aktuelle svingen.

- Har nerver

Masternes er uansett sikker på at det blir god stemning, selv om lyden ikke bærer like godt uten tak.

- Vi skal lage stemning. Sånn er det (med taket), da får vi bare ta forholdsregler.

Lederen for TILs offisielle supporterklubb kan ellers melde om litt nervøsitet før søndagen.

- Vi er spente. Det er to ting som er viktige for oss supportere - det ene er at vi får planlagt TIFO-en, at vi får den til å fungere og det blir en bra seanse når "Gutan" entrer Ullevaal. Det andre er at vi har nerver for kampen. Det er viktig at man er fullt skjerpet foran en kamp mot et Hødd-lag som stiller med hjertet utenpå skjorta.

- Har du et resultattips?

- Tromsø vinner. Resultat bruker jeg aldri å tippe.

Artikkeltags