Morten «MP» Pedersen er ansatt som utviklingsleder for jente- og kvinnesatsingen i TIL. Det melder klubben på egen hjemmeside.

– Styret er veldig godt fornøyd med å ha «MP» på plass. Dette er en fin julegave til jentene som skal satse på fotball i klubben. Vi tar satsingen på alvor og vi er veldig sikker på at han er rett mann, sier styreleder i TIL, Stig Bjørklund i pressemeldingen.

Pedersen har de siste årene vært ansatt i TILs utviklingsavdeling, og jobbet forrige sesong med TIL 2 sammen med Sigurd Rushfeldt, samtidig som han drev TILs samfunnsengasjement med fotballskoler inn mot andre nordnorske klubber og skolebesøk i Tromsø.

Nordlys skrev tidligere i år at den tidligere TIL-profilen, som har proffbakgrunn fra Tyskland, Belgia, Danmark og en rekke klubber i Norge, ikke fikk fortsette i utviklingsavdelinga, noe «MP» da ikke ville kommentere.

Nå ser han frem til å begynne i ny jobb, som skal kombineres med forlengelse TILs samfunnsengasjement.

– Jeg gleder meg veldig å sette i gang. Det som er bra er at det er en løype som ikke er gått opp, så det kommer til å bli veldig spennende. Jeg har vært med som trener for jentene mine som er i TIL, så jeg har holdt på med jentefotball i mange år. Jeg har sett at det er mange gode spillere i klubben og det er mange av dem som har lyst til å bli god, sier Pedersen i pressemeldinga.

– Det er et enormt potensial på jentesiden i både Tromsø og landsdelen. Vi kan på sikt bli et flaggskip på kvinnesiden også, og det tror jeg vil være vinn-vinn for alle, sier «MP».

Les også

Derfor går det mot både salg og signering på Alfheim snart

 

Overfor Nordlys sier han at målet er at TIL skal opp i Toppserien i fremtiden.

– Det er vedtatt av klubben. Per nå er Fløya flaggskipet i Tromsø, men de har nesten ikke rekruttering, noe vi har. Hvis vi spiller kortene våre rett, er flinke til å legge til rette treningsfasilitetene så bra som mulig, så er det sterkt ønske å gå opp i divisjonene. Målet er Toppserien, på sikt. Så får vi se hvor lang tid det tar, det avhenger av ressurser og rammer, men det er mange dyktige folk som jobber på damesiden, sier Morten Pedersen.

– Jeg har inntrykk av at mange sterke krefter ønsket meg inn i denne posisjonen, og det setter jeg pris på. Jeg gleder meg. Det er mange jenter i TIL, og mange som vil bli gode. Nå må vi få strukturert arbeidet godt, og jeg skal bidra overfor trenere med å planlegge enkeltøkter, periodeplaner, styre hospitering og også bidra på feltet. Jeg har mange tanker, og har både egen erfaring og kunnskap om de beste akademiene i Europa, som jeg gleder meg til å bruke, sier Pedersen.

Han vil ikke gå inn på avskjeden i utviklingsavdelinga i TIL.

– Jeg vil ikke kommentere det og rippe opp i det. Jeg har lagt det bak meg, sier Morten Pedersen.

Svar på kritikk

TIL har fått kritikk av sine egne for kvinnesatsingen de siste årene. Berit Kjeldsberg sluttet som styremedlem tidligere i år. Da sa hun til Nordlys:

En damesatsing blir veldig vanskelig å få til når ikke klubben er samlet om det, for det er man ikke. Skal man jobbe for å få frem dame- og jentefotballen i en klubb, må alle ville det. Vi er en liten gruppe som har jobbet med dame- og jentesatsinga. Vi har blitt møtt med at administrasjonen ikke har kapasitet til oss – og noen har nesten snudd ryggen til oss. Vi har fått beskjed om at vi må roe ned ambisjonene. Jeg synes det er kjempevanskelig å jobbe i en klubb når det er sånn, sa Berit Kjeldsberg.

Nå har TIL tatt grep med ansettelse av Morten Pedersen.