Milos vil kopiere «Rush» og Gamst

Artikkelen er over 14 år gammel

Faren har en fortid i den jugoslaviske storklubben Røde Stjerne og spilte sammen med Davor Suker. Nå vil sønnen Milos Vucenovic, vadsøgutt som Sigurd Rushfeldt og Morten Gamst Pedersen, (16) bli TIL-spiller.

DEL

Denne uken trener Vucenovic junior sammen med TILs juniorelitelag. Målet er klart.

– Jeg ser opp til både Sigurd Rushfeldt og Morten Gamst Pedersen. Jeg vil gjøre det samme som de har klart, og vil bli TIL-spiller og utenlandsproff, sier Milos Vucenovic til Nordlys.

– Uforpliktende

Vadsø-fortid og TIL-karriere er søt musikk for Alfheim-gjengangere. Og Milos vet at det knyttes spesiell forventning med tanke på sine tidligere sambygdingers meritter i TIL. Men noen eventuell overgang vil han ikke snakke om nå

– Jeg vil bare prøve å gjøre det best mulig her, og vise at jeg duger. Er førsteårsjunior, og nivået på treningen her i Tromsø er bedre enn jeg er vant med. Men det går veldig greit, sier den storvokste 16-åringen.

Det bekrefter sportslig administrativ leder og toppspillerutvikler Tore Rismo.

– Han har gjort et godt inntrykk, men det er for tidlig å si noe nå. Vi skal oppsummere i slutten av uka, sier Rimso

Han understreker at det ikke er snakk om overgang.

– Dette er helt uforpliktende, slik at vi kan bli bedre kjent med han og han med oss, sier Rismo, som har forståelse for Vadsø-forventningene.

– Ikke så rart med tanke på hva Sigurd og Morten har gjort hos oss. Men med unntak av de finnes det jo knapt en halvgod fotballspiller som er kommet fra Vadsø, humrer Rismo.

Midtstopper og spiss

Vucenovic spiller både spiss og midtstopper. Og håper å finne ut hvilken posisjon han skal spesialisere seg på under oppholdet i Tromsø.

– Det var litt av grunnen til at jeg dro. Jeg vil vite hvor jeg står. vet egentlig ikke hva jeg skal velge, sier unggutten, som er i ferd med å skifte klubb fra Polarstjernen til Rushfeldt og Gamst Pedersens gamle klubb Norild.

Vucenovic er opprinnelig fra Kroatia, kom til Norge som 9-åring og er arvelig «belastet» med fotballferdigheter.

– Pappa (Darko Vucenovic) spilte én sesong for Røde Stjerne, og én sesong sammen med Davor Suker (toppscorer VM 1998) i Osiek i Kroatia.

Venter på norsk pass

Selv håper Milos å bli norsk landslagsspiller. Han ble tatt ut på samling til G15-landslaget i fjor, og fikk beskjed om at han skulle være med til turnering i Russland.

– Men jeg har bare kroatisk pass akkurat nå. Får forhåpentligvis det norske nå i mai, og håper jeg kan få sjansen på landslaget igjen, smiler Milos Vucenovic.

Og håper på å kopiere sine forbilder Rushfeldt og Gamst Pedersen på ytterligere ett område til.

– Jeg vil spille for Norge.

Og kanskje TIL...

Artikkeltags