Benny Lekström har omsider skrevet under på toårskontrakten han ble enig med TIL om før jul.

Et såkalt "sign on-fee" er vanlig i slike situasjoner, men denne gangen ble det ikke snakk om rene penger - men derimot en snøfreser.

- Hehe, ja, det ble det. Når det ikke finnes så mye penger i klubben, er det bedre å finne på en sånn sak. Jeg har prøvd den ut, den går som et skudd, ler Lekström.

Ideen var 32-åringens egen, og det er en av TILs samarbeidspartnere som har sørget for at kravet ble oppfylt.

- Det var temmelig originalt, og på den tida da vi ble enige, snødde det mye i Tromsø. Det var han selv som foreslo det. Jeg tror han så på det som en viktig greie for å bo her, humrer TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

Ventet på Sahlman

Signeringen har latt vente litt på seg, og keeperen har i praksis vært uten kontrakt den første uka i 2014.

Dette skyldes at TIL har måttet avvente sin økonomi, all den tid de foreløpig ikke har klart å kvitte seg med sin høytlønnede keeper Marcus Sahlman - der man er enige om å få til en overgang til en annen klubb.

Etter påtrykk fra Lekström selv har man likevel valgt å skrive under på avtalen.

- Det er vel litt sånn at det har dratt ut på grunn av situasjonen med Marcus, men de var nødt til å ta en beslutning. Jeg kunne ikke gå i et sånt vakuum, så jeg skyndet vel litt på prosessen - det kan jeg si, sier Lekström til Nordlys.

Han var likevel ikke redd for at Sahlman-saken skulle gjøre at hans egen avtale strandet.

- Neeei, TIL har vært bestemte på at de ville ha meg her - og de har en enighet med Marcus, uten at jeg vil kommentere noe særlig om den saken, sier 32-åringen.

Har høye ambisjoner

Han er klar over at selv om Sahlman går, ønsker TIL å hente inn en annen keeper som vil kunne konkurrere med Lekström om plassen på laget.

- Ja, man kan jo ikke skrive i en kontrakt at jeg skal spille hver kamp. Og det er klart at man må si til en ny keeper at det er en konkurransesituasjon. Så det er helt greit, mener svensken.

Helt greit synes han også det er med ett år i 1. divisjon, men han håper det ikke blir mer enn det.

- Jeg håper jo at det bare blir en ettårsvisitt i den serien. Jeg har i hvert fall selv veldig høye ambisjoner, sier Benny Lekström.

Omtrent samme lønn

Lønnsmessig blir det noenlunde status quo for Lekström de to neste årene.

Det vanlige når man signerer en ny kontrakt, er en oppjustering av lønna i større eller mindre grad. I dette tilfellet veies det mer eller mindre opp av redusering av lønn på grunn av nedrykket.

- Ja, det kan du si, det blir ikke helt feil, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

- Det blir stort sett det jeg har hatt før, bekrefter Lekström selv.

Svein-Morten Johansen understreker at TIL hadde økonomisk rom til å få kontrakten på plass, selv om saken ble utsatt fordi Marcus Sahlman fortsatt står på klubbens lønningsliste.

- Vi har rom for det, og vi vet også hva vi får. Det er en trygghet i det, sier Johansen.