Gå til sidens hovedinnhold

Klar for Hartlepool

Artikkelen er over 12 år gammel

Rune Lange signerte i 15-tiden mandag.

Rune Langes fotballkarriere har tatt en overraskende vending. I dag signerete 31-åringen kontrakt ut sesongen med Hartlepool på nivå tre i England.

– Ting er i orden nå. Jeg har signert kontrakten og vært igjennom den medisinske testen, sier Lange til nodlys.no. Han landet først i England mandag morgen etter å ha blitt forsinket fra Norge søndag.

Lange trente et par økter med klubben i forrige uke, så på forholdene i Nord-England og snakket med manager Chris Turner. I går ettermiddag reiste han tilbake til England.

– Hvis ting går greit, regner jeg med å skrive under i løpet av mandag, ja, sa Lange til Nordlys søndag.

Motivasjonen

Han har slitt med motivasjonen gjennom en tung høst og vinter. Nå håper Lange å få gnisten tilbake gjennom trening og spill for lille Hartlepool.

– Jeg kunne dratt til Belgia – og jeg har hatt henvendelser fra norske 1. divisjonsklubber også. Men Hartlepool er noe helt nytt, og jeg håper det skal gi meg ny inspirasjon. Treningsforholdene der borte er veldig bra – med strøkne gressbaner på treninsgfeltet. Og når jeg kommer i form, håper jeg å få kamptrening også. Hartlepool har enda 19 ligakakamper igjen før sesongen er over. Og jeg er glad for at jeg får denne sjansen, sier Lange.

Avtale ut sesongen

Han har gjort det klart at det vil gå litt tid før han er klar til spill på A-laget.

– Manageren er klar over at situasjonen – og at jeg ikke er i toppform nå. Så får vi se hvor lang tid det tar før jeg kan debutere. Det blir neppe denne uka – for å si det sånn, sier Lange.

Han har signert en avtale ut sesongen.

– Det er greie betingelser, men det økonomiske er ikke det viktige her. Jeg ser på dette som en mulighet til å komme i gang igjen – og til å få den matchtreninga jeg trenger. Så får vi se hvor vi står 2. mai, sier Rune Lange.

Tredje utenlandske klubb

Han ble løst fra kontrakten med Vålerenga etter nyttår etter utleieperioden med TIL i fjor høst. Lange har tidligere spilt i Tyrkia og i Belgia. Hartlepool blir hans tredje utenlandske klubb.

– Dette er jo ikke noen stor klubb. Og jeg har ikke spilt på nivå siden jeg var i TUIL i 1997. Men jeg føler at dette er det riktige for meg akkurat nå, slutter Rune Lange.

PS! Tidligere LSK-spiller og Østerrike-proff Jan Ove Pedersen spilte i 97/98 nærmere 20 ligakamepr for Hartlepool.