Flere klubber har vist interesse for TILs midtbanespiller Thomas Kind Bendiksen (24).

Etter det Nordlys erfarer skal Rosenborg være lengst frem i løypa.

Seriemester Strømsgodset skal også være på banen, men vil slite med å møte TILs priskrav for Kind Bendiksen. Molde er også en klubb som har vist interesse.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen er taus om hvorvidt TIL er i dialog om salg av midtbanespilleren til Rosenborg.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Svein-Morten Johansen.

Han sier dette om mulige spillersalg fremover:

– Generelt kan jeg si at de spillerne vi har under kontrakt er spillere vi ønsker skal ta oss tilbake til eliteserien. Kommer det kanontilbud, så vil vi vurdere det, men da må vi ha mulighet til å hente erstattere.

– Ikke snakket med RBK selv

Thomas Kind Bendiksen lar agent Jim Solbakken ta seg av alle henvendelser.

– Jeg er fortsatt i sesong og har full fokus på de to kampene vi har igjen i Europa League. Jeg vet at det er klubber som har vist interesse, men det er derfor jeg har en agent, som tar seg av alt dette. Jeg har ikke snakket med Rosenborg selv, sier Thomas Kind Bendiksen.

At innsatsen hans har blitt lagt merke til av de beste klubbene i Norge synes han er inspirerende.

– Det er smigrende, og det gir ekstra motivasjon til å fortsette videre, sier Kind Bendiksen.

– Ikke i mine egne hender

En utfordring for TIL er at Kind Bendiksen selv vil spille på høyest mulig nivå neste år.

– Jeg har vært så heldig at jeg har spilt to sesonger i eliteserien med TIL, og da skjønner de fleste at det ikke er optimalt å gå ned et nivå, for min egen utvikling.?Samtidig er jeg innforstått med at dette ikke er i mine egne hender, sier Kind Bendiksen.

– Jeg har vært med på å spille klubben ned. Etter en skuffende sesong vil eventuelle tilbud bli vurdert, det gjelder for TILs del også, sier Kind Bendiksen.

Vil avslutte på positiv måte

Han føler at posisjonsendringen i sommer, der han ble flyttet dypere i banen, var fordelaktig for hans egen del.

– Det er en rolle jeg føler at jeg kommer mer til min rett i. Men alt i alt er jeg like skuffet over sesongen, når det gikk som det gikk.

Han er fullt motivert for å avslutte 2013 med to gode kamper i Europa League mot Tottenham i neste uke og FC Sheriff 12. desember.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært tungt etter at vi rykket ned. Jeg tror alle går rundt og kjenner på at vi har sviktet litt i år. Vi må bruke de to siste kampene i Europa League til å vinne tilbake tilliten blant TIL-supporterne, sier Thomas Kind Bendiksen til Nordlys.