– Her har TIL et framtidig backpar

Artikkelen er over 14 år gammel

G17-landslagstrener Øyvind Nilsen mener Tromsø IL har et framtidig backpar i Hans Norbye (17) og Jo Nymo Matland (16).

DEL

Spesielt Nymo Matland imponerte Nilsen under G17-landslagets samling på La Manga tidligere denne måneden.

– Hans var bra der nede, og Jo var meget bra – helt klart en av våre aller beste spillere. Jo har hele tiden hatt ferdigheter med ball. Nå har han også blitt flinkere til å ta initiativ framover og er blitt mer intens i duellspillet, sier Nilsen til Nordlys. Fredag fikk Nymo Matland sin debut for TILs A-lag også, hvor han kom innpå og spilte på ventre back-plass for Morten Pedersen. Til tross for at han er nevnt som et av landets største talenter, lar han seg ikke stresse.

– Jeg har vært fast på G17-laget, men tar ingen plass der for gitt. For meg har det alltid vært en drøm å få spille på A-laget til TIL, og jeg jobber for å få noen minutter i eliteserien denne sesongen, sier Matland.

Framtidig backpar

G17-gutta spilte to kamper under oppholdet på La Manga (2-3-tap for Murcias U19-lag og 2-7-tap for Cartagenas A-lag). Nilsen har brukt Hans Norbye som høyre back – finnmarkingen har tidligere spilt mest kant.

– Hans er en spennende backtype med sitt tempo og sine offensive egenskaper. Men fortsatt har han ikke spilt nok til å gjøre de riktige valgene oftere. Men i Hans og Jo har TIL helt klart et framtidig backpar, sier Nilsen.

Viktig

Han mener det blir stadig viktigere for TIL og andre norske klubber å dyrke fram egne talenter.

– De toppklubbene som i framtida er flinkest til å få fram egne spillere – og å slippe dem til i eliteserien, vil stå seg best, mener Øyind Nilsen.

Han skryter også av Nordreisa ILs stoppertalent Thomas Braaten, som kan bli en framtidig eliteseriespiller for TIL. Tvillingbror Vegard vurderes også fortløpende av Nilsen (var ikke med på sist samling).

– Men det er godt stykke fra å være talentfull til å være klar for eliteserien, understreker Nilsen.

PS! G17-landslaget skal ut i en EM-kvalik i England i slutten av mars. Motstandere er Island, Armenia og England. Vinneren går til EM-sluttspillet i Frankrike i mai.

Artikkeltags