Her er planene for nye Alfheim

SØRTRIBUNEN: Slik ser TIL og Alfheim Stadion for seg at de kan bygge nye tribune i sør. Innfelt en oversikt over aktiviteter de håper å kunne få inn under tribunen.

SØRTRIBUNEN: Slik ser TIL og Alfheim Stadion for seg at de kan bygge nye tribune i sør. Innfelt en oversikt over aktiviteter de håper å kunne få inn under tribunen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Søker støtte til ny tribune i sør.

DEL

Alfheim stadion II AS og Tromsø Idrettslag søker RDA-styret om støtte til Nye Alfheim stadion, hvor utgangspunktet er at arenaen skal bli et kraftsentrum i nord og tilfredsstille krav til mesterligaspill! Tilskuerkapasiteten skal økes til 8000, og til glede for alle som har vanket der oppe i fra mars til oktober:

Nå skal endelig Balsfjordvinden stenges ute!

Mer komplett

- Vi ønsker å gjøre Alfheim mer komplett enn vi har hatt muskler til tidligere, spesielt siden det store anleggsløftet (jfr Gullegget mm) falt bort. Dette vil være en kompensasjon, sier Knut Wilhelmsen til Nordlys.

Han sier at den første jobben nå er å få finansieringa på plass. RDA-støtte vil i så måte være viktig.

- Jeg er optimist, men jeg har fått "trøkker" før, jeg, så det er jeg mentalt forberedt på denne gangen også, sier Wilhelmsen til Nordlys.

Wilhelmsen synes de har lagd en nøktern plan.

- Dette er et non-profit prosjekt. Vi skal oppfylle kravene til profflisens, og kravene fra FIFA og UEFA. Vi ønsker også å kunne kan ta imot hospitanter, trenereog spillere, og sammen med universitetet og UNN etablere et regionalt senter for idrettsmedisin.

Mer publikum

I søknaden står det:

"For publikum, skal Alfheim Stadion skape de varme og store fotballopplevelsene. «Balsfjordvinden» påvirker både spillere og publikum. Ved å bygge igjen sørdelen, vil vi oppnå større komfort og oppvarmede publikumsplasser. Ved å bygge sammen de to tribuneanleggene som nå eksisterer, vil vi få en mer komplett stadion. En mer lukket arena oppleves som mer intim, det blir lettere god stemning på kamp og nye lydforhold vil komme spillere, publikum og naboer til gode. De store fotballopplevelsene krever høy stemning og stort engasjement – vi vil ha mye publikum på Alfheim Stadion".

I prosjektbeskrivelsen skriver de blant annet at målet for planene er:

* Å gjøre Alfheim stadion til et komplett anlegg

? Mer tilgjengelig innendørs areal

? Flere og bedre treningsfasiliteter

? Utvidelse av tribunekapasiteten med 2000 sitteplasser (UEFA/FIFA-krav)

? Lukking av stadion mot sør

? Helhetlig og sammenbygd tribuneanlegg

? Bedre løsninger for forskning og utdanning

Klar til seriestart 2016

Og for spillere skal det gi:

* Trening på banen

* Styrketrening og oppvarming i sal

* Ulike tester av utøvere

* Lokaler for nærhet til medisinsk ekspertise og helsekompetanse.

Prislappen på prosjektet er på drøyt 51 millioner kroner og skal etter planen stå ferdig innen utgangen av 2015.

Ved utbyggelse av sørtribunen, regner TIL og Alfheim stadion AS med å øke publikumstallet med 6000 på sesongbasis og generere en snau milion ekstra inntekter.

Artikkeltags