Går 500.000 kroner ned i lønn

SPILLER I KVELD: Sigurd Rushfeldt (til høyre) og TIL møter Vålerenga i kveld. Foto: Torje D. Johansen.

SPILLER I KVELD: Sigurd Rushfeldt (til høyre) og TIL møter Vålerenga i kveld. Foto: Torje D. Johansen.

Artikkelen er over 9 år gammel

Og Rushfeldt vurderer å fortsette ut 2011-sesongen. LIVE:

DEL

LA MANGA (Nordlys):Sigurd Rushfeldt (37) spiller ikke i TIL for pengenes skyld. Han vil sette ny scoringsrekord, og er åpen for å fortsette som spiller i 2011.

Sigurd Rushfeldt skrev etter 2009-sesongen under en ny TIL-kontrakt for 2010-sesongen, med et betydelig lønnskutt. Etter det Nordlys kjenner til har TIL-kapteinen, som også er en del av klubbens trenerteam, gått ned en halv million kroner i årslønn.

– Jeg vil ikke kommentere summer, men det er andre tider for fotballspillere, og jeg klarer meg bra. Jeg har ingen problemer med å akseptere kutt i lønna, alle må bidra i denne situasjonen, sier Sigurd Rushfeldt til Nordlys.

Som spiller og trener hadde han en solid TIL-lønning. Den er fortsatt trolig syvsifret i året, men likevel betydelig redusert.

– Jeg tjente mine penger da jeg spilte i utlandet, jeg har aldri spilt i TIL? for pengenes skyld. Og jeg tjener fortsatt godt, sier Rushfeldt.

Jakter Brattbakk

Under La Manga-oppholdet hittil har Rushfeldt vært den siste som har forlatt treningsfeltet, etter å ha terpet avslutninger etter at fellesøktene er over. Motivasjonen er å ta igjen målrekorden i eliteserien til Harald Brattbakk på 166 mål.

– Jeg mangler 12 scoringer før jeg har tangert den. Det er mulig med en god sesong i år. Og hvis man ikke er sulten på å utvikle seg, og forbedre seg, så er det slutt, sier vadsøværingen.

Og skulle han ikke klare å ta igjen Brattbakk i år, så kan han fort fortsette som spiller i 2011 også.

– Det er et mål å ta den rekorden, og hvis jeg er ett mål eller to eller tre bak når denne sesongen er over, så kan jeg ikke gi meg. Jeg kan ikke slutte da, sier Sigurd Rushfeldt.

Men det avhenger at kroppen fungerer.

– Det betinger at det går bra fysisk og at jeg fortsatt prestere og holder nivået. Men lysta er der, fotball er like artig som før. Og det er viktig å sette seg mål, det driver man bare fremover.

Flyttes fremover

Rushfeldt tror fort han kan score flere mål i år enn i fjor, tross salg av Morten Moldskred til Rosenborg. Nå flyttes Rushfeldt frem som den mest offensive spissen. Mot Vålerenga i dag spiller Vegard Braaten i den hengende rollen.

– Det passer meg bra, jo nærmere mål man kommer, jo flere avslutninger får man. De fleste målene scores innenfor 16-meteren, så med tanke på rekorden så er dethelt klart en fordel, sier Sigurd Rushfeldt.

Som påpeker at TIL er det viktigste. Selv om han vil ha et ord med i laget om hvem som tar straffene i år.

– Hehe, det kan nok bli en diskusjon om det. Men jeg kommer jo ikke til å skyte på alt jeg får heller, smiler Sigurd Rushfeldt.

Artikkeltags