Gå til sidens hovedinnhold

Rasende over karantene i nøkkelkamp

Artikkelen er over 5 år gammel

Zdenek Ondrasek (26) er frustrert tilskuer når TIL møter Start søndag - og føler karantenen han soner er urettferdig.

Ondrasek fikk sitt tredje gule kort mot Sandefjord forrige søndag. Det betyr at han går glipp av nøkkelkampen mot Start, som er TILs siste seriekamp før fotballferien.

– Jeg jobbet hardt med meg selv for å unngå kort i de siste kampene, for jeg ville virkelig spille kampen mot Start, som er et viktig oppgjør for oss. Likevel fikk jeg gult. Det gjør meg trist - og rasende! sier Zdenek Ondrasek til Nordlys.

– Feil idømt

Han fikk det første gule kortet for protester i oppgjøre mot Mjøndalen. Det andre kom etter en hodeduell mot Odd, før han fikk det tredje for en takling i kampen mot Sandefjord.

– Jeg visste at med min spillestil, så ville det tredje gule kortet komme. Men jeg blir gal av måten kortene har kommet på, og slik det kom nå. Bare minutter før jeg fikk gult ble jeg taklet tøft midt på banen, uten at det ble frispark engang! Så takler jeg, min første takling i kampen egentlig, og slik jeg føler det, med mindre kraft enn det jeg ble utsatt for. Men får likevel gult kort. Jeg er veldig uenig i den avgjørelsen, sier TIL-spissen.

Han føler at alle advarslene har vært feil idømt.

– Det første gule kortet mot Mjøndalen fikk jeg fordi jeg spurte dommeren hva han dømte for, det andre for å vinne en hodeduell. Det var ikke noen tøff duell, likevel fikk jeg gult. Jeg blir egentlig gal av dette, sier Ondrasek.

– Føler du at du blir behandlet annerledes enn andre spillere?

– Vel, jeg vet ikke. Dommerne vet om stilen min, og de reagerer kanskje annerledes. Jeg spiller tøft, fotball er en kontaktsport og det er «krig» ute på banen. Dommerne skal slå ned på farlig spill, men jeg føler alle mine kort er feil idømt, sier TIL-spissen.

– For strengt i Norge

Og mener norske dommere er for strenge.

– Sammenlikner du Norge med andre land, så får vi veldig fort gule kort her. I England er det noen virkelig tøffe og farlige taklinger, som ikke blir dømt frispark for engang. Her i Norge skal det veldig lite til før man får kort, sier Zdenek Ondrasek.

 

Kommentarer til denne saken