Avslo millionlønn i Russland

AVSLO RUSSISK MILLIONTILBUD: Zdenek Ondrasek ville ikke til russisk fotball. Og TIL har avvist tilbud fra italiensk sere B-klubb.

AVSLO RUSSISK MILLIONTILBUD: Zdenek Ondrasek ville ikke til russisk fotball. Og TIL har avvist tilbud fra italiensk sere B-klubb. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Zdenek Ondrasek har avvist russisk tilbud - og TIL avslått italiensk henvendelse om den viktige spissen.

DEL

Interessen rundt TIL-spissen Zdenek Ondrasek (26) begynner å ta seg opp. Ikke rart, tsjekkeren har vært en av TILs beste, om ikke den beste, denne sesongen.

Foreløpig står han med syv mål på 15 kamper, og Ondrasek har imponert spillemessig, som sterkt oppspillspunkt og tilrettelegger, i tillegg til avslutter.

iTromsø omtalte tirsdag at TIL har avvist interesse fra den italienske serie B-klubben Bari for Ondrasek.

Zdenek Ondrasek røper overfor Nordlys at det ikke er den eneste henvendelsen han har fått.

– Jeg hadde et tilbud fra en russisk toppklubb for noen uker siden. Det var spennende, og jeg måtte tenke meg godt om. Men jeg bestemte meg for å si nei, fordi det ikke er den beste overgangen for familien min, det føltes ikke som et stort steg opp klubbmessig - og fordi jobben min i Tromsø ikke er gjort, sier Ondrasek til Nordlys.

Bedre tilbud enn TIL-lønna

Og utdyper.

– Jeg håper å kunne forlate Tromsø med et smil om munnen, og en lykkelig slutt. Jeg vil ikke forlate TIL nå. Det var et godt tilbud, men jeg bestemte meg at det ikke var det riktige for meg, nå, sier Ondrasek.

Han er TILs desidert best betalte spiller i dag, med en årslønn som etter det Nordlys kjenner til er på nærmere 1,8 millioner kroner. Tsjekkeren røper at tilbudet fra Russland var enda bedre.

– Tilbudet var bedre enn det jeg har i TIL, ja. Og det var en russisk toppserieklubb, men plassert midt på tabellen. Og jeg vil bli i Sentral-Europa. Derfor takket jeg nei, sier Ondrasek.

Sportssjef Svein-Morten Johansen bekrefter at flere har henvendt seg til TIL om Ondrasek.

– Det har vært interesse fra flere land, uten at jeg vil gå inn på hvilke klubber, sier Johansen.

Han bekrefter også TIL har avslått henvendelse fra en agent, med tanke på en overgang til Italia for Ondrasek.

– Vi har aldri fått et direkte bud eller henvendelse fra klubben selv formelt, men det var en agent som forhørte seg på vegne av en italiensk klubb. Vi fikk et anslag om økonomien i en overgang, men valgte å ikke gå videre med det. Det fordi vi må ha ting på plass i forhold til erstatter, og den sportslige situasjonen vi er i, i forhold til å berge plassen, sier Johansen.

Ondrasek viktig for å berge plassen

Ondrasek har levert varene for TIL i år, og er viktig for TIL-laget, som per i dag ligger på nedrykk. Det gjør at TILs terskel for å selge blir enda høyere.

– Det gjør det. Zdenek er en spiller vi er veldig fornøyd med, og som vi vet hva står for. Spissplassen er en vanskelig plass å finne gode erstattere i, og det koster gjerne, sier Svein-Morten Johansen.

Dermed må de trolig et særdeles godt tilbud til for at TIL skal selge spissen.

– Generelt handler det om økonomi, at spilleren selv vil og at vi selv føler at vi har hendene mer på rattet, gjennom at vi vet at vi har en god erstatter klar, gjennom speiding. Vi er ikke der nå, sier Svein-Morten Johansen.

Forstår TILs avgjørelse

Zdenek Ondrasek forstår at TIL sa nei til tilbudet fra Serie B-klubben.

– Det var en spennende og interessant mulighet for meg, men jeg er ikke skuffet eller sint på TIL for at de sa nei. Jeg skjønner veldig godt at de avslo. De har betalt mye penger for meg, og jeg har en viktig rolle i laget. TIL er en klubb som skal spille på øverste nivå, og akkurat nå står vi i fare for å rykke ned. Jeg forstår veldig godt at de sa nei, sier Ondrasek.

– Samtidig har jeg bare seks måneder igjen av kontrakten, og TIL kan ikke få igjen de samme pengene de betalte for meg. Det er noe klubben må ta stilling til. Det er en kompliment for meg at de ikke vil selge meg nå, sier tsjekkeren.

Og lover at avslaget ikke påvirker hans innsats for TIL.

– Jeg trives godt her, spiller på øverste nivå og skal gjøre mitt beste for at vi holder oss. Slik det ser ut nå, så blir jeg ut sesongen. En overgang for min del kan skje til vinteren, eller at jeg skriver ny kontrakt med TIL. Akkurat nå vet jeg ikke, sier Zdenek Ondrasek.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken