TIL får penger til å styrke seg – henter inn tidligere Rosenborg-mann

NY MANN INN: Trond Nordsteien (t.v.) har bakgrunn fra blant annet Rosenborg, Ranheim og Trondheims-Ørn. Nå får han den nye stillingen som trenerutvikler for TILs utviklingsavdeling, som ledes av Truls Jenssen.

NY MANN INN: Trond Nordsteien (t.v.) har bakgrunn fra blant annet Rosenborg, Ranheim og Trondheims-Ørn. Nå får han den nye stillingen som trenerutvikler for TILs utviklingsavdeling, som ledes av Truls Jenssen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Trond Nordsteien tar steget inn i TIL-systemet.

DEL

TIL har ansatt trønderen Trond Nordsteien som trenerutvikler i sin utviklingsavdeling.

Nordsteien har blant annet bakgrunn som trener for Trondheims-Ørn i kvinnenes toppserie og Ranheims herrelag, og som spillerutvikler for Rosenborg.

– Vi har fått Trond på plass og det er vi ufattelig godt fornøyde med. Vi bare gleder oss til fortsettelsen og samtalene med han så langt har vært veldig inspirerende, sier leder for utviklingsavdelingen i TIL, Truls Jenssen, i en pressemelding fra klubben. 

– Det var to andre som jeg snakket med som hadde gode CV-er, men Trond sin CV er utrolig sterk med masse god erfaring fra treneryrket. Han holder på med UEFA A-kurs og er i støtet med tanke på trenerutvikling. Med den bakgrunnen han har, så er dette perfekt for utviklingsavdelingen i TIL, legger han til i pressemeldingen.

Får penger til den nye stillingen

– Jeg er utrolig glad for at jeg har fått denne sjansen. Så synes jeg det er motiverende å teste ut det jeg står for og det jeg selv mener jeg kan. Jeg kommer til et miljø hvor jeg ikke kjenner noen, og det er alltid greit å prestere i trygge omgivelser, men jeg synes det er kult å prøve seg hvor man er ny og ikke kjenner noen, sier Nordsteien i den samme meldingen fra TIL.

TIL er blant de første som ansetter en trenerutvikler, som nå er på vei til å innføres mer i norske klubber.

Ansettelsen av Nordsteien finansieres eksternt. Det kommer snart en akademiklassifisering fra Norsk Toppfotball, der de klubbene som gjør det bra kan få midler til ekstra bemanning.

TIL regner med å ende opp med tre av fem stjerner i denne vurderingen, og da vil den nye stillingen dekkes inn av Norsk Toppfotball.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken