Det forventede salget av Ulrik Yttergård Jenssen (21) fra TIL til danske FC Nordsjælland er nå gjennomført.

Det bekreftet først den danske toppklubben fredag med en humoristisk og ikke så veldig kryptisk tweet på Twitter, som du kan se litt lenger ned i saken. Der skriver de at de har vært på juleshopping, og lagt ved et bilde fra Tromsø sentrum.

Litt senere bekreftet TILs sportssjef Svein-Morten Johansen overgangen overfor Nordlys, og etter det har også FC Nordsjælland kommet med nyheten på sin hjemmeside.

Tre og et halvt år

Overfor Nordlys bekrefter FC Nordsjællands mediesjef Kristoffer Skadhauge at det er snakk om en avtale på tre og et halvt år, til sommeren 2021.

U21-landslagsspilleren reiste torsdag ned til Danmark, der han gjennomførte en medisinsk test. Nå er alt på plass, og et nytt steg venter i ungguttens karriere.

– Det var noe Ulrik ønsket. Vi er fornøyde med avtalen, og spillerlogistikkhjulet er i gang, skriver Svein-Morten Johansen i en SMS til Nordlys-sporten.

– Dette er noe jeg gleder meg til, for jeg tror det kan bli en spennende utfordring. Forhåpentligvis blir det noen fine år i Danmark, sier Yttergård Jenssen til TILs hjemmeside.

Han slutter seg til sin nye klubb 4. januar, men sender før det en hilsen via klubbens nettside:

– Jeg vil takke for en fantastisk tid etter å ha blitt tatt godt imot etter jeg kom fra Lyon. Supporterne og klubben har gjort det til en fin tid, selv om det har vært tunge stunder. Vi har alltid reist oss og så var det siste halve året utrolig bra.

Over tre millioner kroner

TIL skal etter det Nordlys kjenner til få et sted mellom 3,2 og 3,5 millioner kroner for Yttergård Jenssen.

Dette skal samsvare med den avtalen TIL gjorde med spilleren da han kom hjem fra franske Lyon sommeren 2016 og ble TIL-spiller igjen.

Da uttalte begge parter at målet var at han skulle få muligheten til å ta et steg til utlandet igjen på et tidspunkt, og etter det Nordlys kjenner til var det en del av kontrakten at TIL ikke kunne kreve en voldsomt høy sum hvis en interessert klubb kom på banen.

Salgssummen nå tilsvarer omtrent det TIL ga av penger for å hente Yttergård Jenssen hjem, i tillegg til de utgiftene de har hatt på spilleren med lønnskostnader i halvannet år. Det er dette som skal ha vært smertegrensen i avtalen, der TIL hadde forpliktet seg til å legge forholdene til rette hvis spilleren selv ønsket en overgang.

TIL-direktør Stig-Arne Engen bekrefter overfor Nordlys at klubben også sitter på videresalgsandeler hvis Yttergård Jenssen selges videre fra Nordsjælland, men han vil ikke gå inn på hvilken prosentsats det er snakk om.

Overgangen forsterker et bilde av at forsvarsspillere kommer til å stå høyt på lista når TIL skal sette sin stall foran 2018-sesongen.

Denne tweeten la FC Nordsjælland ut fredag, med bilde fra Tromsø sentrum:

 

– En klubb vi skal bli kjent med

Pappa og tidligere TIL-spiller Truls Jenssen, som i dag sitter som TILs utviklingssjef, tror steget til Danmark kan være bra for yngstesønnen.

– Man er jo litt i to verdener her. Faren gratulerer selvfølgelig Ulrik med overgangen, det blir helt sikkert kjempespennende. Så kunne nok utviklingssjefen godt ha tenkt seg at han var her en stund til – og så kunne fått til et godt salg, humrer Jenssen.

Han tror og håper at sønnens overgang også vil kunne føre til at TIL og Nordsjælland snakker sammen om flere ting.

FC Nordsjælland er kjent i Danmark som en klubb som satser svært ungt, slipper til unge spillere – og kan selge videre til andre ligaer.

– Det er en klubb vi skal bli kjent med fra TILs side. De driver veldig godt på utviklingsbiten og stiller med et sensasjonelt ungt lag. Man får jo kontakter etter hvert, og en kontakt som dette kan være flott å ha for TIL. Det er masse å lære, sier Truls Jenssen.