På plass i Tromsø – nå er Ingebrigtsen klar for TIL igjen

MØTES IGJEN: Simo Valakari i godt humør da Mikael Norø Ingebrigtsen besøkte Tromsø tidligere i sommer. Nå er 22-åringen tilbake, og da for å spille for TIL og Valakari igjen.

MØTES IGJEN: Simo Valakari i godt humør da Mikael Norø Ingebrigtsen besøkte Tromsø tidligere i sommer. Nå er 22-åringen tilbake, og da for å spille for TIL og Valakari igjen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Overgangen er bekreftet av TIL og IFK Göteborg. Kan bli spilleklar fredag.

DEL

Tromsøgutten Mikael Norø Ingebrigtsen (22) er nå i Tromsø og klar som TIL-spiller igjen, noe både TIL og IFK onsdag formiddag har bekreftet på sine hjemmesider.

De siste brikkene ved overgangen tilbake fra IFK Göteborg har falt på plass, og alle formaliteter ble unnagjort på morgenen onsdag.

22-åringen skal trene med TIL på Alfheim klokken 11 onsdag.

Det er, som Nordlys skrev onsdag, snakk om en avtale ut 2021-sesongen som sørger for at den offensive spilleren vender hjem etter bare et halvt år i svensk toppfotball.

– Det er utrolig deilig å være her og spille for TIL igjen. Det gleder jeg meg til, sier Norø Ingebrigtsen til TILs hjemmeside.

Rundt én million

– Dette er en beslutning vi var enige om. Det ble ikke helt som noen av oss hadde tenkt, sier IFK Göteborgs sportssjef Mats Gren til den svenske klubbens nettsted.

Gren sier videre at TIL var villige til å kjøpe 22-åringen tilbake for en sum de var veldig fornøyde med.

Etter det Nordlys erfarer skal TIL (og klubbens eksterne bidragsytere) gi rundt én million kroner for å hente spilleren hjem igjen, med en prosent til svenskene av et eventuelt videresalg.

Får ekstern hjelp

TIL-ledelsen skal nå jobbe for at alle papirer går i orden, slik at Norø Ingebrigtsen kan være aktuell for en plass i troppen til fredagens bortekamp mot Sandefjord.

Klubbøkonomien er presset, og det er ekstern hjelp som sørger for at TIL kan hente tromsøgutten hjem igjen, slik tilfellet er med de fleste aktivitetene TIL foretar seg på spillermarkedet om dagen.

TIL har også et håp om at de snart kan presentere Robert Taylor som permanent TIL-spiller, og det jobbes den siste uka av overgangsvinduet for å se på om det kan være mulig å hente Ruben Yttergård Jenssen hjem fra Nederland.

Også disse sakene fordrer eksterne bidrag økonomisk for klubben som i sommer havnet i rød søne hos Norges Fotballforbund.

Plassen i rød sone har vært med på å sørge for at det har tatt litt ekstra tid å få Norø Ingebrigtsen klar, da klubben har trengt en godkjenning fra lisensnemnda til NFF.

Vil ha opptur på banen

Mikael Norø Ingebrigtsen har ikke startet noen seriekamper for IFK Göteborg i 2018, og har bare fått fire relativt korte innhopp.

– Jeg er jo ikke fornøyd med situasjonen sånn som den er, uttalte han blant annet til Nordlys da han var på Tromsø-visitt i slutten av mai.

Det er et håp om mer spilletid og bedre utvikling som gjør at han nå vender hjem igjen. Kommer den utviklingen, skal det etter det Nordlys kjenner til ligge en felles enighet i avtalen om at TIL ikke skal kreve en skyhøy sum hvis en overgang til utlandet igjen blir aktuelt.

Da han i vinter takket nei til TILs tilbud om en ny kontrakt og gikk til IFK Göteborg et halvt år før kontrakten gikk ut i Tromsø, var begrunnelsen at han ønsket seg en mer fast rolle og posisjon i laget, etter blant annet å ha blitt brukt som vingback.

Om han lykkes med å kapre en slik plass vil vise seg, men håpet skal uansett være å få en sportslig opptur etter et vanskelig halvår i Allsvenskan.

Nordlys.no kommer tilbake med mer om saken.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken