Gå til sidens hovedinnhold

Klar for ny uke med unikt tilbud: – Det er absolutt et behov for dette

Artikkelen er over 4 år gammel

Her er det ingen adgang for gutter.

TIL drar i den siste juniuka i gang den tredje utgaven av sin jentefotballskole, som er lagd og drevet både for og av jenter.

De ønsker å få med seg alle som ønsker det i alderen fem til 16 år, og mener de tilbyr noe helt spesielt.

– Det er den eneste fotballskolen der vi bare har jenter, og det bare er jenter som instruerer, påpeker trener og faglig ansvarlig Berit Kjeldsberg.

Det er et tilbud hun mener trengs i en fotballhverdag der hun synes mye er tilrettelagt for gutter.

– Jeg mener absolutt det er et behov for dette. Vi har tidligere hatt 80-90 jenter inne, og de har vært veldig godt fornøyde og gitt tilbakemeldinger om at det har vært artig bare å være jenter sammen.

– Det virker jo litt som om man ikke tenker så mye på jentene når ting skal planlegges, og det gjelder også for fotballskoler, legger hun til.

Vil ha flere dametrenere

Hun ønsker seg flere damer på trenersiden, og at flere kan oppfordres til å gå den veien.

Les også

Tror på løsning etter ny vending i hallsaken: – Vil spare over ti millioner kroner

 

– Man ser jo på europeisk nivå at det skal satses på jentefotball, og da tror jeg veldig på at vi må få inn flere damer som trenere. Jeg skjønner egentlig ikke at vi ikke får det til, for det er mange dyktige damer der ute, sier Kjeldsberg.

Til TILs jentefotballskole får hun med seg spillerne på damenes A-lag, i tillegg til noen av de eldste jentespillerne, som instruktører.

– Det blir en uke der ting er planlagt og gjennomtenkt, selv om vi er åpen for å improvisere underveis. Vi vil prøve å gi alle gruppene god oppfølging, sier Kjeldsberg, som blant annet lokker med oppvarming med musikk, turneringsspill, planlagte treningsøvelser, innlagt lunsj og t-skjorte og fotball til alle som deltar.

Les også

Jentene fra Tromsø fikk drømmetur: – Uforglemmelig!

 

 

Kommentarer til denne saken