Søndag skal alt avgjøres. TIL berger plassen i eliteserien med seier hjemme over Odd. Uavgjort eller tap vil kunne bety enten kvalifiseringsplass eller direkte nedrykk.

Skal det siste skje, må Stabæk slå Start samtidig som Bodø/Glimt tar poeng mot seriemester Rosenborg på Lerkendal.

Sistnevnte scenario ser ikke klin umulig ut, all den tid RBK har gått på to strake tap for Odd og Strømsgodset – men RBK-spiller og tidligere TIL-profil Tore Reginiussen (30) gjør sitt for å prøve å roe nervene i sin gamle hjemby.

Han melder om at trønderne kommer til å gi jernet mot Glimt.

– Hehe, jeg har fått det spørsmålet noen ganger nå. Vi har selvfølgelig lyst til å vinne. Vi vil feire gullet med fansen vår, og da vil vi gjøre det med en seier, sier midtstopperen.

– Vi mobiliserer maks

Selv om gullfeiringen egentlig er unnagjort, skal medaljene deles ut i etterkant av søndagens kamp mot Glimt.

– Det er artigere å stå der og motta de medaljene etter vi har vunnet. Vi mobiliserer maks, og vi har tenkt å vinne, vi, sier Reginiussen til Nordlys.

Han medgir at foten kan ha blitt tatt litt av gasspedalen i kampene mot Odd (1-2) og Strømsgodset (0-2).

– Det har vært en lang sesong, og da blir det utfordrende å holde trykket oppe – kanskje spesielt når det ikke står om «liv og død». Vi har ikke vært gode nok i de kampene, og det er vi sugne på å revansjere nå, sier 30-åringen.

– Det handler også om å få en god følelse i laget i det som er generalprøven før cupfinalen (mot Kongsvinger), understreker han.

 

– Håper TIL berger seg

RBK-stopperen liker ikke helt at begge de nordnorske stolthetene har begge beina i nedrykksstriden før siste runde skal spilles.

– Nei, men sånn er det. TIL har vært bra i enkelte kamper, blant annet mot oss i cupen – men de har ikke helt klart å gjenta det i kampene etter det. Da havner man fort i sumpa der, sier Reginiussen.

– Hvis du må velge om TIL eller Glimt skal gå ned – er valget da åpenbart?

– Hehe, nå har vi kun oss selv i tankene, så får det ende som det ender. Jeg håper jo selvfølgelig at TIL berger seg, men det gjør jeg også med Glimt. Jeg vil gjerne ha de nordnorske lagene i eliteserien, men igjen – det får gå som det går.

Slik avgjøres det

Slik ser nedrykksstriden ut før søndagens avsluttende serierunde i eliteserien (kilde: nifs.no):

 

Kampene som involverer lagene i nedrykksfare:

  • TIL-Odd
  • Rosenborg-Bodø/Glimt
  • Stabæk-Start
  • Lillestrøm-Molde