Et TIL-lag som i helga deltar i den store turneringen Piteå Summer Games har før turneringen trent i Luleå, på gressbanen til klubben Gammelstads IF.

Da de skulle reise derfra, i retning Piteå, la de igjen et innrisset hakekors i gresset midt på banen.

Dette skal ha blitt mottatt med alt annet enn glede fra Gammelstads IF, og blir heller ikke det internt i TIL.

– Et av lagene til TIL har vært på treningsleir i Luleå, og før de reiste har de risset inn et hakekors i banen. Klubben har naturlig nok henvendt seg til oss, og er både krenket og skuffet. De er en klubb som jobber hardt med inkludering, så jeg skjønner at de reagerer sterkt på dette, forteller Beate Andersen, leder for TILs yngres avdeling.

Sender alle til Luleå

Hun er selv på plass i Piteå, og har vært i Luleå, men har selv ikke forbindelse til laget det gjelder. Hun ytrer seg likevel på klubbens vegne, som leder for yngres – og hun ønsker å være åpen om saken sånn at både deres egne og andre kan lære av det.

Ifølge Andersen har man vært innom tanken om å sende laget hjem til Tromsø, men man har valgt dette bort for ikke å straffe hele laget for det noen av spillerne har gjort.

I stedet blir det en litt kortere reise som laget må gjennomføre.

– Vi sender hele laget til Luleå i kveld med ledere og familier. Der skal de ha et møte med klubben (Gammelstads IF), og så kommer vi til å ha et møte med dem etterpå, sier Andersen, som ikke vil avfeie hendelsen som guttestreker.

 

– Ikke akseptabelt

– Dette er noe som blir ekstremt feil og helt motsatt av alt vi ønsker å stå for. Vi orker ikke å formilde det – det er ikke akseptabelt. Som klubb legger vi oss skinnflate og beklager dette veldig, sier hun.

– Vi ser veldig alvorlig på dette, og vi har derfor tatt tak i det. Vi sender også saken videre til styret i TIL, så får de sett på det – men vi ønsker ikke å straffe hele laget ved å sende dem hjem fra Piteå, sier Beate Andersen.

Nordlys har fredag forsøkt å komme i kontakt med Gammelstads IF, men de har ikke besvart henvendelsene foreløpig.