Snart kan de juble for proffkontrakt med TIL

Håvard Espejords (t.v.) bror Runar er allerede en del av TILs A-stall på proffkontrakt. Den veien går det også nå for de to andre jublende spillerne på dette bildet, Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen.

Håvard Espejords (t.v.) bror Runar er allerede en del av TILs A-stall på proffkontrakt. Den veien går det også nå for de to andre jublende spillerne på dette bildet, Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

TIL ser ut til å starte 2016-sesongen med fem A-spillere født i 1996.

DEL
 

Mikael Norø Ingebrigtsen fylte 19 år tirsdag, og er midt inne i sin gjennombruddssesong på A-laget til TIL.

Han er én av tre spillere født i 1996 som i dag har proffkontrakt med klubben. De andre er Runar Espejord og Elias Skogvoll (lånt ut til TUIL).

Neste år kan antallet 1996-spillere i A-stallen på Alfheim være fem.

Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen trener jevnlig med TILs A-spillere, og i sitt siste juniorår har de et sterkt håp om å få en proffkontrakt.

Det ønsket ser det ut til at de får oppfylt.

– Høyst aktuelle

– Vi vurderer Jostein og Fredrik som høyst aktuelle for proffkontrakt, og da mest sannsynlig fra 1. januar, forteller TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

Han bekrefter at man allerede er godt i gang med en dialog om å få avtaler på plass.

– Vi har begynt å diskutere det, og har kommet ganske langt der. De ligger godt an i løypa for 2016 og proffkontrakt, sier sportssjefen til Nordlys.

Han mener det er ideelt for klubben hvis de hvert år kan gi én eller to unggutter en proffavtale, slik at én eller to nye kan komme inn som hospitanter påfølgende år og se at det er mulig å komme gjennom nåløyet.

Forsvarsspiller Gundersen og midtbanespiller Michalsen gir han de beste skussmål.

– De har vist en veldig god utvikling og virkelig jobbet godt over tid. De har vært veldig fokuserte i treningsarbeidet sitt. Blant 96-guttene har de jo hatt noen over seg, men de har jobbet litt i det skjulte og også litt ekstra for å ta noen steg, sier Johansen.

Jostein Gundersen ble matchvinner i G19-cupkampen mot Bodø/Glimt for en knapp måned siden. Forsvarsspilleren ligger an til å bli fullverdig medlem av TILs A-stall fra og med 2016-sesongen.

Jostein Gundersen ble matchvinner i G19-cupkampen mot Bodø/Glimt for en knapp måned siden. Forsvarsspilleren ligger an til å bli fullverdig medlem av TILs A-stall fra og med 2016-sesongen. Foto:

Han synes det er hyggelig hvis man kan gå inn i 2016-sesongen med fem A-spillere fra det sterke 1996-kullet.

– Ja, og det kan godt være et bilde som stemmer. Da må vi jo blant annet se an utviklingen til Elias – om han har best av å komme tilbake til oss eller for eksempel spille ett år til i TUIL, sier TILs sportssjef.

– Vil spille meg inn på laget

Fredrik Michalsen bekrefter også overfor Nordlys at det heller mot en proffavtale for han selv og lagkamerat Gundersen.

– Det kan veldig fort bli en løsning på det, ja. Det må jeg selvfølgelig si er veldig hyggelig. Det er noe jeg har drømt om og ønsket lenge, sier 18-åringen.

Fredrik Michalsen er kaptein for TILs G19-lag og en høyreist midtbanespiller. Etter en innfasing rundt A-laget i år er han på vei mot proffkontrakt fra og med 1. januar 2016.

Fredrik Michalsen er kaptein for TILs G19-lag og en høyreist midtbanespiller. Etter en innfasing rundt A-laget i år er han på vei mot proffkontrakt fra og med 1. januar 2016. Foto:

Han har allerede vært med i kamptropper i år, men venter på debuten på A-laget. For 2016 har han noen klare tanker.

– Jeg ønsker å være med og bidra så snart som mulig, egentlig – og vil gå for å spille meg inn. Så offensiv må man kunne være. Samtidig vil det handle om å fortsette utviklingen og bli bedre hver eneste dag, uten å stresse. Jeg er fortsatt ung, sier Fredrik Michalsen.

Jostein Gundersen har allerede fått sin A-lagsdebut, i siste serierunde borte mot HamKam i 1. divisjon i fjor.

Etter cupseieren med G19-laget over Bodø/Glimt for en knapp måned siden uttalte han følgende til Nordlys:

– Jeg håper på å få proffkontrakt på A-laget. Det er det jeg jobber for.

Det ser nå ut til å bli en realitet.

 

Artikkeltags