Rushfeldt: – Runar kan føre spissarven videre

NY AVTALE: Runar Espejord (midten) er enig med TIL om ny treårskontrakt. Det gleder sportssjef Svein-Morten Johansen (t.v) og spisslegende Sigurd Rushfeldt (t.h)

NY AVTALE: Runar Espejord (midten) er enig med TIL om ny treårskontrakt. Det gleder sportssjef Svein-Morten Johansen (t.v) og spisslegende Sigurd Rushfeldt (t.h) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Den nordnorske spissarven i TIL er stor og tung, men Runar Espejord (19) føler seg klar for et sportslig løft og føre den arven videre.

DEL

Torsdag ble Espejord enig med TIL om en ny kontrakt ut 2018-sesongen.

Den nordnorske spissarven i TIL er krevende. Den inneholder blant annet navn som Sigurd Rushfeldt, tidenes mestscorende eliteseriespiller i Norge, Ole Martin Årst og Rune Lange.

– Jeg ønsker å bli så god som overhodet mulig. Målet å bli vant til det øverste nivået i Norge og etter hvert dominere det. Det er de målene jeg har, og så eventuelt komme seg videre derfra, sier Runar Espejord etter å ha blitt enig med TIL om ny avtale.

– Opp til Runar selv

Sigurd Rushfeldt scoret 172 eliteseriemål totalt i sin karriere, og totalt 144 mål for TIL i offisielle kamper.

Han tror Espejord kan føre spissarven videre.

– Det er klart at Runar kan det, det er opp til han selv, sier Sigurd Rushfeldt.

Men er tydelig på at det krever trening. MYE trening.

– Hvis du skal bli god fotballspiller, så er det opp til deg selv. Han har alle muligheter til å trene godt, og det handler om det i det lange løp. Jeg trente mye, trente seriøst og målrettet. Utenom trening kommer man ikke. Det holder ikke bare det man gjør på fellestreningene, sier Rushfeldt..

Men mener tromsøspissen har et veldig spennende utgangspunkt.

– Han er en god avslutter, og har god fysikk og fart. Det er viktige egenskaper og da har man mye allerede, sier Rushfeldt.

Espejord er glad for at han kan lære av Rushfeldt i hverdagen.

– Det er vanvittig mye å hente fra Sigurd. Jeg har sett powerpoint-presentasjonen hans over hvordan han scoret sine mål, og det er veldig godt å kunne jobbe tett med han på feltet, sier Espejord.

Og motiveres av den nye TIL-avtalen.

– Det er artig å få tre nye år i TIL. Jeg har vært her siden jeg var bitteliten, så det er artig å få fortsette her. TIL viser at de vil satse på meg, og det setter jeg pris på. Jeg skal gjøre mitt beste for å ta vare på de mulighetene de gir meg, sier Runar Espejord.

Lønnshopp

Den nye avtalen innebærer et lønnshopp fra juniorkontrakten til nivå to av totalt fire lønnsnivåer i klubben.

– Den gjør at Runar kan ha råd til å flytte hjemmefra, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Han er fornøyd med å få Espejord på ny TIL-avtale. Og varsler at klubben vil satse på 19-åringen.

– Vi er glad på grunn av de signalene vi gir ut med signering av våre unge spillere. Vi har en plan om å ha de med oss en stund, og har investert mye ressurser i de, i oppvekst- og treningsressurser. De er det nye TIL, og det var viktig å få Runar med, sier Svein-Morten Johansen.

Sportssjefen mener Espejord er i ferd med å ta steg.

– Runar har begynt å bevege seg i den siste tida og gitt oss noen signaler om at han ønsker å bli den spissen vi tror han kan bli. Med de forutsetningene han har gjennom aldersbestemte landslag, fysikken og målscoreregenskapene, så er det opp til han selv hvor langt han vil nå, i TIL og kanskje enda lenger, sier TILs sportssjef.

Trolig ny sjanse mot Viking

Espejord har ikke fått mange sjanser fra start de siste sesongene. Han har kun startet åtte offisielle kamper for TIL, i alle turneringer, i løpet av de siste tre sesongene. Men han var aldri inne på tanken om å flytte for å få mer spilletid for et A-lag og utvikle seg på den måten.

– Jeg havnet aldri så langt inne på den tanken. Jeg har bodd her hele livet, og har veldig lyst å få det skikkelig til her, sier 19-åringen.

Han scoret sitt første eliteseriemål for TIL i 1-1-kampen mot Aalesund, og fikk starte i 0-4-tapet mot Molde. Når Viking gjester Alfheim i den viktige seriekampen søndag, får trolig Espejord sjansen på ny, nå på topp sammen med Zdenek Ondrasek.

Duoen spilte hele kampen på topp i treningskampen mot Lillestrøm tirsdag, og var på førstelaget under torsdagens formasjonsøkt.

– Jeg håper jeg får sjansen. Alt arbeidet jeg legger ned på treningsfeltet og i hverdagen avgjør om jeg spiller eller ikke, og jeg skal gjøre alt for å ta vare på den sjansen, sier Runar Espejord.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken