Vårsesongen til Gjermund Åsen (27) i TIL har vært av og på grunnet skader, men trønderen har i høyeste grad vært «på» når han har vært frisk.

Skadeproblemene har nå holdt ham utenfor troppen i de to siste kampene, der TIL har vist at de også kan klare seg uten nøkkelspilleren – ved å slå Sarpsborg 08 (3-2) og Odd (2-1).

Sist han spilte var i 2-1-seieren over Rosenborg på Alfheim 11. juni.

Når gamleklubben igjen venter på Lerkendal kommende lørdag, ser det ut til å være med Åsen i troppen.

27-åringen selv sier til Nordlys at han har fått oppløftende nyheter etter nylige undersøkelser, og han mener selv han skal kunne være i stand til å spille den siste kampen før eliteserien tar en pause på fire uker.

 

– Reiser definitivt

Trener Simo Valakari vil ikke garantere at Åsen er i form til å starte mot serietoeren i Trondheim, men bekrefter at 27-åringen kommer til å reise med resten av troppen.

Grunnet planene om å skifte ut kunstgresset på Alfheim reiser TIL allerede onsdag til Værnes, og de skal oppholde seg på naturgress i Stjørdal frem mot lørdagens kamp.

– Gjermund reiser definitivt med troppen, sier Valakari til Nordlys.

Ellers ønsker han å se an utviklingen etter hvert som uka går, også under de tre treningene TIL skal ha i Stjørdal.

– Det ser lovende ut nå, og jeg er også positiv – men vi må bare se an hvordan uka går. Vi har egentlig sett for oss at Odd-kampen kom for tidlig og at Rosenborg ville være målet, men det blir vurderinger dag for dag, sier TILs suksesstrener.

– Det viktigste her er hvordan han fungerer og at styrken er ordentlig tilbake. Vi kommer ikke til å ta noen sjanser hvis det setter i fare at han skal være helt frisk etter ferien, legger han til.