Den tidligere TIL-spilleren Kara Mbodji kan være nær en overgang til engelsk Premier League. Ifølge engelske medier skal både Crystal Palace og regjerende Premier League-mester Leicester ønske å knytte til seg den senegalesiske landslagsspilleren.

BAKGRUNN: Engelsk budkrig om Kara - og det kan gi millioninntekt for TIL

Det har skapt reaksjoner hos fansen til Karas nåværende klubb Anderlecht i Belgia. Flere kritiserer Kara for å være illojal mot sin nåværende arbeidsgiver.

Svarte supporter

Tirsdag har Kara selv lagt ut flere twitter-meldinger på sin konto. De er alle fra fans som kritiserer ham for å ønske seg til England.

«Jeg er forferdet over Karas oppførsel», skriver blant annet en supporter.

I går kveld tok Kara også kraftig til motmæle mot en annen supporter.

«Hvis du tør, så kan vente til du møter meg og si det samme ansikt til ansikt. Jeg skal knuse trynet ditt», skrev Kara Mbodji i en Twitter-melding som han senere slettet, skriver avisen Sportwitness.co.uk.

Tirsdag kveld la Kara ut en melding der han beklager meldingene han har fått fra supportere. Han skriver at han er profesjonell og vil hele tiden respektere klubben han har kontrakt med.

– Jeg elsker klubben og supporterne her, skriver han i Twitter-meldingen.

 

TIL kan tjene 1,5 millioner kroner

Går en overgang til England i orden, vil det være godt nytt for TIL.

Klubbene som har utviklet profesjonelle spillere fra de er 12 til 23 år har krav på solidaritetsmidler av overgangssummen. Satsen er satt til fem prosent av den totalte overgangssummen.

TILs sportsjef Svein-Morten Johansen bekrefter overfor Nordlys at TIL skal ha 30 prosent av solidaritetsmidlene for de tre årene Kara Mbodj var i TIL i 2010-2012, da han var 21, 22 og 23 år.

Selges Kara Mbodj for 100 millioner kroner, vil det bety at solidaritetsmidlene utgjør fem millioner kroner. Med sine 30 prosent av det vil TIL sitte igjen med pene 1,5 millioner kroner.

– Avslo bud på 90 millioner for TIL-legende