Nordlys viser onsdag klokken 18.00 cupkampene Skjervøy-TIL (i samarbeid med NRK), Senja-Finnsnes (i samarbeid med Folkebladet) og Fløya-TUIL for alle abonnenter.

TIL reiser til Skjervøy uten relativt mange faste A-spillere.

Keeper Gudmund Taksdal Kongshavn, som skadet seg tidlig i 1-1-kampen mot Stabæk søndag, blir ikke med. Det gjør heller ikke de to som sto over søndag, Simen Wangberg og Morten Gamst Pedersen, selv om de var i sving på treningsfeltet på Alfheim tirsdag.

 

Hviler Høgli, Berntsen og Nilsen

I tillegg forteller trener Simo Valakari at man gir en pause til Tom Høgli, som spilte med influensa i kroppen mot Stabæk.

Hvile får også Daniel Berntsen og Lasse Nilsen, for å kunne være helt klar til møtet med Sandefjord på Alfheim søndag.

Det betyr at Simo Valakari tar med seg tre 2000-modeller til Skjervøy. I tillegg til A-lagsspiller Sigurd Grønli blir både Gustav Severinsen og Marcus Pedersen med i troppen.

Alle tre har muligheten til å få sin første offisielle kamp for TILs A-lag. Om det skjer fra start for noen av dem, vil TIL-treneren foreløpig ikke røpe.

– Vi har ikke bestemt en startellever ennå, sier Valakari, som er fornøyd med det han ser av de unge spillerne for tida.

– Alle ungguttene jobber veldig hardt nå. Henrik (Johnsgård) har også trent med oss. Det er ikke sånn at hvis du er med førstelaget nå, kommer du alltid til å være der. Du må gjøre deg fortjent til retten til å spille. Og som alltid spiller det ingen rolle om du er ung eller gammel – du må være god nok til å spille for dette laget. Så er det alltid en læringskurve for de unge spillerne, sier TILs hovedtrener.

 

Kjærgaard-debut

Han understreker at de reiser til Skjervøy for å vinne og gå videre i cupen, og mener troppen han tar med seg skal være sterk nok til det.

– Vi skal stille et sterkt lag. Vi tar ut det beste laget vi kan, sier Valakari.

Det ligger i kortene at spillere som Hans Eriksen Norbye, Magnus Andersen, Oliver Kjærgaard, Christian Landu-Landu og Elhadji Mour Samb vil komme til å få mye spilletid mot Skjervøy.

Norbye var for første gang i troppen i årets eliteserie mot Stabæk sist søndag, men venter fortsatt på sine første minutter på banen i år. De kommer garantert i cupen mot Skjervøy.

Det er også forventet at danske Kjærgaard får sin offisielle debut for TIL.

Valakari er klar på at han ønsker å se at de som får litt flere minutter enn normalt gir tydelige tegn på at de vil melde seg på også i eliteserien.

– Det vil være spillere som ikke har spilt så mye som får sjansen. Jeg vil virkelig se en prestasjon som sier at de er klar for eliteserien også, sier Simo Valakari.