Heroiske Senja nær ny sensasjon mot TIL – holdt ut i over 118 minutter

TETT OPPGJØR: Martin Larsen Traasdahl og Senja kunne med litt marginer med seg ha scoret mot Sigurd Grønli og TIL, men til slutt var det eliteserielaget som snek seg videre i cupen. Så vidt.

TETT OPPGJØR: Martin Larsen Traasdahl og Senja kunne med litt marginer med seg ha scoret mot Sigurd Grønli og TIL, men til slutt var det eliteserielaget som snek seg videre i cupen. Så vidt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da alle gjorde seg klar for straffesparkkonkurranse, sprakk det.

DEL

SENJA-TIL 0-1 E.EO.

Senja var to minutter unna å ta TIL til straffesparkkonkurranse. Så sprakk det, og Christian Landu-Landu sikret TIL en plass i tredje runde, med minst mulig margin.

TIL viste med all tydelighet i lagoppstillingen sin at de ikke ønsket å gå på en blemme som i 2015. Det var en sterk ellever Simo Valakari mønstret, selv om han også slapp til spillere som Oliver Kjærgaard, Elhadji Mour Samb og Jostein Gundersen.

Senja gikk likevel ut med et høyt press, og klarte å stresse TIL nok til at den første omgangen ble en jevn og sjansefattig affære.

Slobodan Vuk kom nærmest for TIL, da han styrte en heading på nærmeste stolpe utenfor. På tampen av omgangen sto Christer Johnsgård og Sebastian Jensen på hjemmelaget for kampens farligste mulighet så langt, men Jensens avslutning gikk utenfor.

Dramatisk avgjørelse

Fra start i andre omgang virket det i noen minutter som om TIL hadde skrudd opp noen hakk. Robert Taylor kom tidlig nært med en heading, men keeper Erlend Henriksen og Senja-forsvaret fikk rensket unna på streken.

Så sluknet det litt fra TIL igjen, og Johnsgård lobbet nesten inn 1-0, men det hele ebbet ut med 0-0 og gikk til ekstraomganger. Helt på tampen av den andre ekstraomgangen hentet først keeper Henriksen frem en strålende redning på en heading fra Jostein Gundersen.

På den påfølgende corneren – i det 119. minutt – sprakk det for det heroiske hjemmelaget.

Gundersen headet igjen, og rett foran Henriksen lurte Christian Landu-Landu og fluktet ballen i mål.

Dermed måtte Senja innse at de bare nesten klarte det de fikk til i 2015, da de slo TIL ut av cupen.

Denne gangen kom de knappe to minutter unna å få en strålende sjanse til å klare det samme ved hjelp av en straffesparkkonkurranse.

For TILs del slapp de med minst mulig margin med skrekken.

Kampfakta

SENJA-TIL 0-1 E.EO.

NM-cup herrer, 2. runde

Mål: 0-1 Christian Landu-Landu (Gundersen) (119).

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal.

Gult kort: Alexander Mikkelsen, Senja, Oliver Kjærgaard, TIL.

Tilskuere: 500.

 

Artikkeltags