Terrorfrykt og sykdom har stoppet sjansene, nå får de endelig muligheten sammen: – Vi klikker bra

Morten Gamst Pedersen (t.v) og Ulrik Yttergård Jenssen (t.h) på Arlanda i Stockholm fredag ettermiddag. De danner trolig TILs sentrale midtbaneduo mot Djurgården lørdag. Se kampen på nordlys.no.

Morten Gamst Pedersen (t.v) og Ulrik Yttergård Jenssen (t.h) på Arlanda i Stockholm fredag ettermiddag. De danner trolig TILs sentrale midtbaneduo mot Djurgården lørdag. Se kampen på nordlys.no.

Blir dette den sentrale midtbaneduoen til TIL i år? Valgene foran den viktigste testen foran sesongstart tyder på det.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Lørdag klokken 14 sender Nordlys oppgjøret mellom Tromsø IL og Djurgården på Danderyd Arena utenfor Stockholm.

Det blir en viktig kamp for TIL i oppkjøringen til 2017-sesongen.

Selv om det gjenstår en treningskamp før serien starter mot Brann 2.april, blir denne kampen den reelle generalprøven for TIL, på grunn av forfallene til Islands A-landslagsklare Aron Sigurdarson og Norge U21-kvartetten Runar Espejord, Jostein Gundersen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Ulrik Yttergård Jenssen mot Bodø/Glimt.

Trener Bård Flovik har gjort tøffe valg i 17-mannstroppen, der det ikke er funnet plass til rutinerte Magnus Andersen og Christian Landu-Landu. Dermed kan det fort bli startelleveren som åpner mot Brann 2.april som spiller fra start mot Djurgården lørdag.

Det blir blant annet første gang i år at Ulrik Yttergård Jenssen og Morten Gamst Pedersen spiller sammen på den sentrale midtbanen. De har ikke fått sjansen tidligere i år på grunn av at Ulrik Yttergård Jenssen ikke dro til Tyrkia på grunn av terrorfrykt, og han var syk mot Molde.

De gangene de har vært på banen samtidig har de spilt i andre roller enn sentralt på midten.

– Det vil vi teste. Jeg synes vi har sett spennende konstellasjoner med Jonas (Johansen), Gjermund (Åsen), og (Christian) Landu-Landu, men med Gamst og Ulrik får vi kraft, ferdigheter og bra rekkevidde. Det er jo en erfaren og en uerfaren, men vi skal teste ut konstellasjoner, sier Bård Flovik.

Det ser Ulrik Yttergård Jenssen frem til.

– Jeg tror det kan være en bra duo. Vi klikker bra på trening, så det kan bli bra å teste det ut i kamp, hvis det er vi som spiller. Men vi utfyller hverandre bra. Gamst er klart bedre offensivt enn meg, mens jeg er kanskje hakket hvassere defensivt. Det er en bra kombinasjon, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

Bård Flovik begynner å se konturene av et serielag. Men fortsatt er det kamp om noen plasser på laget.

Den eneste som er sikkert er at TIL vil fortsette i formasjonen de har kjørt med i hele oppkjøringen, med 4-4-1-1.

– Vi har lagt 3,5 måned i det, og finpusset detaljene hele tiden. Nå øver vi på å finne kamptempo og finne de rette konstellasjonene. De konstellasjonene vi har tenkt skal vi gjøre over to kamper i stedet for en kamp. Med fem mann borte mot Glimt må vi se på hva vi gjør. Det blir noen hjemme, men det er spillere som spiller mot Glimt, sier Bård Flovik.

Trolig TIL-lag (4-4-1-1): Gudmund Kongshavn - Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen - Aron Sigurdarson, Ulrik Yttergård Jenssen, Morten Gamst Pedersen, Thomas Lehne Olsen - Runar Espejord - Slobodan Vuk.

På benken: Jacob Karlstrøm, Jostein Gundersen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Jonas Johansen, Elhadji Mour Samb og Gjermund Åsen.

  

Artikkeltags