Gå til sidens hovedinnhold

Derfor kan TIL si ja til å selge juvelen sin – allerede i dag

Artikkelen er over 3 år gammel

En forlenget TIL-avtale ser ut til å være en tapt sak. Allerede tirsdag eller onsdag kan Mikael Norø Ingebrigtsen være solgt.

Som Nordlys skrev tirsdag skal svenske IFK Göteborg ha et sterkt ønske om at Mikael Norø Ingebrigtsen (21) skal slutte seg til dem i tide til å kunne delta på lagets treningsleir i spanske Murcia.

Laget reiser dit onsdag, og etter det Nordlys erfarer pågår det en dialog mellom TIL og «blåvitt» gjennom tirsdagen – der svenskenes mål er å kunne få til en enighet som sender Norø Ingebrigtsen med sin nye klubb til leiren i Spania.

Det kom et nytt bud fra IFK Göteborg i løpet av helga, noe iTromsø omtalte først mandag. Dette skal ifølge opplysninger Nordlys sitter på ha vært på 1,6 millioner kroner i tillegg til prestasjonsrettede bonuser og en ganske høy videresalgsprosent.

De to siste elementene kan TIL vinke farvel til hvis de lar kontrakten til Norø Ingebrigtsen gå ut til sommeren. Da vil riktig nok TIL ha krav på 3,7 millioner kroner i utdanningskompensasjon hvis han da skulle gå til en klubb i Allsvenskan, men realiteten er at man sjelden ender opp med et slikt beløp.

Det er grunn til å tro at hvis TIL får presset opp grunnprisen litt nå, og får en levelig avtale når det gjelder bonuser og videresalg, vil de takke ja.

Lønnen 21-åringen er tilbudt av den gamle svenske storklubben skal være på et nivå som TIL ikke er i stand til å matche, og det lille håpet TIL hadde om å få Norø Ingebrigtsen til å revurdere sitt nei til en ny avtale virker å svinne hen.

Les også

Selger spiller for 35 mill. – Norø Ingebrigtsen nærmer seg overgang til Sverige

 

Kan dra før TILs neste kamp

Det er nå all grunn til å tro at Mikael Norø Ingebrigtsen i løpet av kort tid kan presenteres som IFK-spiller, og det kan fort skje tirsdag eller senest onsdag.

Kommer den beskjeden, vil unggutten forlate TILs leir i Tyrkia og dermed ikke delta på torsdagens siste kamp mot russiske Rubin Kazan.

– Jeg vet ikke noe mer om dette i dag enn i går, sier en ordknapp Norø Ingebrigtsen til Nordlys i Tyrkia tirsdag.

Han understreket mandag overfor Nordlys at det ikke forelå noen enighet om en personlig kontrakt med svenskene, men 21-åringen skal være kjent med betingelsene – og en slik kontrakt vil mest være en formalitet.

Norø Ingebrigtsen scoret åtte eliteseriemål for TIL i 2017, etter å ha startet 17 seriekamper.

Nordlys har prøvd å kontakte TILs sportssjef Svein-Morten Johansen og hans kollega i IFK Göteborg, Mats Gren.

Les også

Mohn serverte ny milliongave

 

 

Kommentarer til denne saken