Nå kommer de til Tromsø for å samle TIL-legender på scenen

TROMSØ-BESØK: Fotballklubben – Thomas Aune (t.v.) og Aleksander Schau – kommer til Tromsø for første gang 13. april for å holde liveshow. Gjester er Egon Holstad, Tom Høgli og Steinar Nilsen.

TROMSØ-BESØK: Fotballklubben – Thomas Aune (t.v.) og Aleksander Schau – kommer til Tromsø for første gang 13. april for å holde liveshow. Gjester er Egon Holstad, Tom Høgli og Steinar Nilsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To av TILs største navn i moderne tid er gjester når den populære fotballduoen for første gang har show i Tromsø.

DEL

Aleksander Schau og Thomas Aune er godt kjente navn for mange fotballinteresserte nordmenn, nå gjennom fotballpodkasten Fotballklubben – og tidligere blant annet fra radioprogrammet FK Fotball og ulike roller i fotballdekningen til TV2.

Fotballklubben har flere ganger reist rundt i Norge og holdt liveshow, og fredag 13. april kommer de for aller første gang til Tromsø når de inntar Hålogaland Teater for å lage livepodkast.

På scenen får de alltid med seg lokalt relevante gjester, og på Tromsø-visitten sitter de på scenen sammen med TILs tidligere storspiller Steinar Nilsen, nåværende TIL-spiller Tom Høgli og tidligere Nordlys-journalist, nå i iTromsø, Egon Holstad.

– Det pleier alltid å bli hyggelig når vi reiser rundt, og i den typen setting prater man gjerne litt friere. Vi vil ha de gode historiene, og forhåpentligvis noe vi aldri har hørt om før. Det tar jeg nesten for gitt at vi får. Vi pleier å si at vi vet hvor vi begynner, men vi aner ikke hvor vi ender – og med disse tre tror jeg det skal bli skikkelig gøy, sier Aleksander Schau til Nordlys.

Storskjerm, quiz og spørsmål fra salen

Han lover mer enn bare «babling» om fotball når de kommer til HT og Tromsø.

– 90 minutter med det kan bli litt kjedelig, så vi viser gjerne en del ting på storskjerm som vi synes er gøyale. Det blir gjerne ting som en liten samling av verdens styggeste mål, noen klipp med skikkelig dårlig fotball – og så liker vi å ha en quiz med gjestene, for eksempel hvem er det denne voksfiguren av en fotballspiller skal forestille.

– Det er jo babbel, det er ikke dyp fotballanalyse vi driver med. Vi viser ikke sideforskyvning på dødball. Og så er det alltid veldig gøy hvis praten går i en uventet retning, sier Schau.

Det gjør den gjerne når det kommer spørsmål fra folk i salen, der man ikke trenger å bekymre seg for mikrofonskrekk.

– Vi har et telefonnummer, der folk kan sende SMS og stille spørsmål fra salen til de som er på scenen. Når du er anonym på den måten, kan du spørre om hva som helst uten at det blir flaut. Det blir gjerne bedre enn hvis vi sender rundt en mikrofon, mener Aleksander Schau.

SAMMEN PÅ SCENEN: Steinar Nilsen og Tom Høgli i forkant av 16. mai-oppgjøret mot Bodø/Glimt i 2008-sesongen. Knappe ti år senere inntar de sammen scenen på HT i Tromsø når Fotballklubben kommer på besøk.

SAMMEN PÅ SCENEN: Steinar Nilsen og Tom Høgli i forkant av 16. mai-oppgjøret mot Bodø/Glimt i 2008-sesongen. Knappe ti år senere inntar de sammen scenen på HT i Tromsø når Fotballklubben kommer på besøk. Foto:

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken