TILs nye landslagsspiller signerer tirsdag

PÅ VEI TIL TROMSØ: Juha Pirinen (nederst), her i duell for Finland mot greske Vassilis Torosidis, skal ankomme Tromsø mandag ettermiddag. Tirsdag venter medisinsk test og en eventuell signering for TIL.

PÅ VEI TIL TROMSØ: Juha Pirinen (nederst), her i duell for Finland mot greske Vassilis Torosidis, skal ankomme Tromsø mandag ettermiddag. Tirsdag venter medisinsk test og en eventuell signering for TIL. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis en medisinsk test tidlig tirsdag går som den skal, er Juha Pirinen (27) TIL-spiller samme dag.

DEL

Det var Nordlys som lørdag kunne avsløre at TIL var i sluttfasen av forhandlingene for å hente inn den finske A-landslagsspilleren Juha Pirinen.

27-åringen kommer som kontrakløs spiller fra det finske mesterlaget HJK Helsinki.

Den anvendelige spilleren, som kan være aktuell både som venstre midtstopper, vingback eller i andre roller, skal ankomme Tromsø mandag ettermiddag.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen bekrefter overfor Nordlys at det er planlagt en medisinsk test av Pirinen tirsdag.

Han forteller også at de regner med å kunne komme ut med en pressemelding i løpet av tirsdagen, hvis alt ser ut som det skal på den testen.

– Det er planen, ja, sier Johansen, som ikke vil kommentere saken ytterligere før alt eventuelt er i boks.

Pirinen er venstrebeint og står med 12 A-landskamper for Finland etter at han debuterte i 2016 som 24-åring.

Han har vært med i flere av troppene nylig i UEFA Nations League, der Finland i likhet med Norge vant sin gruppe på nivå C og vil få en playoff-sjanse for å nå EM hvis de ikke lykkes i den ordinære EM-kvalifiseringen.

Skulle Serbia ta seg til EM i den ordinære kvalifiseringen, men ikke Finland eller Norge, kan også Norge og Finland møtes i playoff.

Aalesund viste tidligere i høst interesse for Pirinen, og andre norske klubber skal også ha hatt et blikk på 27-åringen, som nå er i ferd med å bli en del av Simo Valakaris spillerstall i 2019-sesongen.

Landslagsspilleren har inntil nå spilt hele sin seniorkarriere i finsk fotball, der han har vært i Haka, Tampere, MyPa, RoPS og nå sist HJK Helsinki.

På landslaget har han i Nations League vært lagkamerat med TILs Robert Taylor.

Som Nordlys også kunne fortelle lørdag er det i tillegg ventet at det blir offentliggjort en ny avtale for kaptein Simen Wangberg i løpet av inneværende uke.

 

Artikkeltags