TIL vil hente ny spansk keeper – regner med avklaring mandag

UTEN KONTRAKT: Javi Jimenez (30) kan bli ny TIL-keeper. Den spanske keeperen er kontraktsløs.

UTEN KONTRAKT: Javi Jimenez (30) kan bli ny TIL-keeper. Den spanske keeperen er kontraktsløs. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Javi Jimenez (30) er TIL-aktuell, men man må få alle brikker på plass søndag kveld.

DEL

TIL fikk ikke signert den tidligere Barcelona-keeperen Rubén Miño Peralta, som kom til Tromsø denne uka.

Han besto den medisinske sjekken, men det hele strandet til slutt på at han hadde fått terminert kontrakten med kypriotiske AEK Larnaca for seint, etter det norske overgangsvinduet hadde stengt. Dermed fikk ikke TIL lov til å hente 28-åringen.

Det har i helga blitt jobbet på spreng for å se etter andre keepermuligheter, og det kan bli napp sent søndag kveld.

Nordlys vet at TIL jobber med en annen spansk keeper som står uten kontrakt, og denne gangen skal kontraktopphevingen ha skjedd tidlig nok til at det lar seg gjennomføre.

iTromsø meldte søndag kveld at det er 32 år gamle Nauzet Perez TIL prøver å hente.

Etter det Nordlys kjenner til har TIL på et tidspunkt ha jobbet med den tidligere Osasuna-målvakten, men han skal de ha lagt bort som en mulighet.

Den de nå på tampen jobber for å få en løsning med er Javi Jimenez (30).

Jimenez var sist sesong i Huesca på nivå to i Spania, men slapp ikke til mellom stengene der.

Sesongen før, i 2015/2016, spilte han 40 kamper på nivå to for Elche.

Jimenez er ikke en veldig høyreist keeper, med sine 179 centimeter. Han spilte på øverste nivå, i La Liga, for Levante i 2013/2014-sesongen, men noterte seg da bare for to kamper. Etter det gikk han til Alcorcon på nivå to der han fikk 22 kamper – og så de 40 kampene i Segunda Division for Elche påfølgende sesong.

Etter det Nordlys får opplyst ser det søndag kveld litt usikkert ut om man får til noe, men det er Jimenez det jobbes på spreng med de siste timene av helga.

Det kan bli seint søndag før man vet om dette fører frem, og ingen i TIL ønsker å kommunisere noe ut før mandag, når man vet helt sikkert om det har gått i boks eller ikke.

TIL: Har sendt inn søknad

Sportssjef Svein-Morten Johansen opplyser i en tekstmelding til Nordlys-sporten at klubben søndag har sendt inn en søknad for å signere en kontraktløs keeper, men understreker at han ikke vil gå ut med noe navn før han vet om det er gjennomførbart.

TIL har per i dag fire registrerte A-keepere i stallen, men ingen av dem er 100 prosent der de bør være fysisk for å spille kamper – heller ikke Gudmund Taksdal Kongshavn, som sto kampen mot Kristiansund søndag.

På benken hadde TIL 35 år gamle Otto Fredrikson, som er i trening igjen etter et brudd i hånda, men ikke har spilt kamp siden i fjor høst.

Jacob Karlstrøm sliter med en hofteskade, og er foreløpig ute på ubestemt tid, mens Filip Loncaric neppe rekker noe av årets sesong etter sin korsbåndsoperasjon.

Nordlys.no kommer tibake med mer om saken.

 

Artikkeltags