TIL tester to russiske spillere i Tyrkia

PRØVER UT: Simo Valakari (t.v.), Lars Petter Andressen, Einar Hauglid og Ivan Baptista i Skarphallen. Valakari og co. lar to unge russiske spillere vise seg frem under klubbens opphold i Tyrkia.

PRØVER UT: Simo Valakari (t.v.), Lars Petter Andressen, Einar Hauglid og Ivan Baptista i Skarphallen. Valakari og co. lar to unge russiske spillere vise seg frem under klubbens opphold i Tyrkia. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ung duo kommer inn for å vise seg frem denne uka.

DEL

TIL reiser tirsdag på sin kamp- og treningsleir i Tyrkia, der de skal være halvannen uke og spille kamper mot russiske Rubin Kazan og slovakiske Slovan Bratislava.

Nordlys.no sender de to kampene og en rekke kamper med TILs G19- og G17-lag fra oppholdet i Tyrkia.

Når de onsdag går ut for å ha sin første trening på tyrkisk gress, er det med tre gjestespillere på plass.

Den ene er, som Nordlys tidligere har omtalt, forsvarsspiller Anders Jenssen (25). Stopperen som står uten kontrakt har fått en ekstra sjanse til å vise seg frem, etter at han fikk ordnet seg fri fra jobben som revisor.

Forsvarer og angrepsspiller

Samtidig er det klart at TIL får besøk av to russiske spillere fra klubben Arsenal Tula.

Dette er klubben deres tidligere keepertrener Sergei Krashchenko nylig sluttet seg til, og via den kontakten har man fått til prøvespillet for Artem Sokol (21) og Yaroslav Ivakin (20).

Sokol er en høyrebeint forsvarsspiller som har kontrakt til sommeren 2020, og som kan spille både midtstopper og back. Han har tidligere fått kamper for U19-landslaget til Russland.

Ivakin er kantspiller eller spiss, har kamper i den russiske toppserien for Arsenal Tula og har vært innom det russiske U20-landslaget.

Kan få spilletid mot Rubin

TIL-trener Simo Valakari kjenner til spillerne, men gir inntrykk av at oppholdet er noe TIL går til med åpent sinn.

– Det er greit å ha en forbindelse der med Sergei, og at vi får se disse unge spillerne og sammenlikne dem litt med våre egne unge spillere. Vi får se hva det blir til, sier TILs hovedtrener.

Foreløpig er det bare avklart at duoen er med et par dager fremover, men det kan bli mer. De kan også komme til å få spilletid når TIL møter Rubin Kazan i lagets første A-kamp i Tyrkia førstkommende søndag.

– Vi får avgjøre før kampen om vi bruker dem der eller ikke. Vi har sett på disse spillerne når vi har speidet, men la oss nå se hvor de står. Det er ikke noe konkret i dette ennå, sier Valakari.

Han sier til Nordlys at man for øyeblikket ikke vil ta inn flere eksterne spillere i Tyrkia enn Jenssen, Sokol og Ivakin, men understreker samtidig at dette er noe som kan endre seg.

 

Artikkeltags