TIL-rival om Lehne Olsen: – Han er absolutt interessant for oss

INN OG SNART UT?: Etter ny dialog tirsdag ser en avklaring rundt Mushaga Bakenga (med ryggen til) ut til å være rett rundt hjørnet for TIL. Samtidig vil Lillestrøm ta videre dialogen rundt Thomas Lehne Olsen, som trolig selges i vinter – eller senest til sommeren.

INN OG SNART UT?: Etter ny dialog tirsdag ser en avklaring rundt Mushaga Bakenga (med ryggen til) ut til å være rett rundt hjørnet for TIL. Samtidig vil Lillestrøm ta videre dialogen rundt Thomas Lehne Olsen, som trolig selges i vinter – eller senest til sommeren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Samtidig kan en annen spiss ta et kraftig lønnskutt og signere for TIL i løpet av de nærmeste dagene.

DEL

TILs toppscorer de to siste sesongene, Thomas Lehne Olsen (26), ser ut til å bli solgt fra klubben – enten nå i vinter eller til sommeren.

Sportssjef Svein-Morten Johansen understreker at situasjonen rundt hedmarkingen, som ønsker seg til Østlandet, ikke er endret. Med andre ord har ikke TIL foreløpig fått et bud de anser som godt nok til å slippe spissen ett år før kontrakten går ut.

– Situasjonen rundt han er ganske klar. Hans kontrakt går ut dette året, og vi selger hvis vi får den rette prisen. Hvis ikke, spiller han her i hvert fall til sommeren, sier Johansen, som tviler på at 26-åringen blir i TIL ut hele det siste kontraktåret.

Det vil si at de forsøkene man har hatt på å overtale Lehne Olsen til å bli i klubben ikke ser ut til å ha ført frem.

Sarpsborg 08 skal ha kommet med et bud, og Lillestrøm har vært og er i dialog med TIL angående å kunne finne en enighet rundt Lehne Olsen – som selv har uttalt til Nordlys at han er langt fra fremmed for å spille for Arne Erlandsen igjen.

– Det jeg kan si, er at vi har hatt en dialog med Svein-Morten, så respekterer vi selvfølgelig at han er under kontrakt i Tromsø. Thomas Lehne Olsen er en spiller vi har fulgt i mange år, og han har utviklet seg godt i Tromsø. Han er absolutt en kjempegod spiller som er interessant for oss – det er ikke noen hemmelighet, sier Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin til Nordlys.

Han bekrefter at dialogen om Lehne Olsen med TIL ikke er avsluttet, men heller vil tas opp igjen nå på nyåret.

– Vi må selvfølgelig vurdere hva som er våre muligheter, men Thomas Lehne Olsen er på den lista, det har vel også Arne (Erlandsen, hovedtrener) sagt. Når han vil tilbake til Østlandet, ligger jo også vi geografisk nærmest Moelv (Lehne Olsens hjemsted der kjæresten bor) – og vi tror han vil kunne trives veldig godt her, sier Mesfin.

Kan måtte halvere lønna

Mens statusen i vintervinduet for Lehne Olsen fortsatt er uavklart, nærmer det seg et noe forsinket svar på hvor Mushaga Bakenga spiller fotball i 2018. Sportssjef Johansen hadde senest tirsdag kontakt med Bakenga og hans agent Jim Solbakken.

Etter det Nordlys kjenner til har det i lang tid pekt mot at han velger å bli med videre under Simo Valakari, i håp om å komme enda mer tilbake i gammelt, godt slag.

Svaret fra Bakenga kan komme denne uka, og det kan se ut til å ende med en tommel opp til TIL.

Sier han ja, er det en dårlig skjult hemmelighet at 25-åringen er nødt til å finne seg i et ganske kraftig lønnskutt. Bakenga sto oppført med en årsinntekt på 1,9 millioner kroner som Rosenborg-spiller. Trolig vil det være snakk om å halvere lønningsposen hvis han skal spille i rødt og hvitt i 2018.

– Uten å gå dypt inn i den materien så kan jeg vel si så mye som at det har vært en betingelse hele veien fra vår side og en forståelse fra han at dette er en TIL-hverdag det er snakk om. Det har vært premissene fra første prat. Det det heller vil være snakk om for han er å «hente fart» og fylle det potensialet han har igjen, sier Svein-Morten Johansen til Nordlys.

Sportssjefen har lite nytt å meddele om den fortsatt kontraktløse duoen Christian Landu-Landu og Hans Eriksen Norbye.

Begge hadde samtaler med Johansen opp mot jul, men han vil ikke kommentere om de har mottatt et tilbud fra TIL eller ikke.

– Det er ingen avklaringer rundt de to, og det gjelder i begge retninger. Vi har fortsatt mulighetene åpne. Jeg regner nok med at innen vi møtes (treningsoppstart 15. januar) ønsker vi å finne en løsning på det, sier TILs sportssjef.

 

Artikkeltags