TIL ønsker bare å låne ut én spiller. Her er han

PÅ VEI BORT: TIL håper i løpet av en ukes tid å ha fått på plass en låneavtale som sikrer Mehdi Dioury (19) mer spilletid enn det han kan tilbys for øyeblikket i TIL. Andre spillere kommer ifølge sportssjef Svein-Morten Johansen ikke til å bli lånt ut.

PÅ VEI BORT: TIL håper i løpet av en ukes tid å ha fått på plass en låneavtale som sikrer Mehdi Dioury (19) mer spilletid enn det han kan tilbys for øyeblikket i TIL. Andre spillere kommer ifølge sportssjef Svein-Morten Johansen ikke til å bli lånt ut. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

TIL vil gi unge Mehdi Dioury (19) kamperfaring.

DEL

TIL har vurdert å trappe opp antall utlån i 2018, etter som andrelaget deres i fjor rykket ned til 4. divisjon og klubbens kamparena nummer to ikke holder det nivået de ønsker for sine A-spillere.

20 dager før overgangsvinduet stenger sier sportssjef Svein-Morten Johansen at det bare er én spiller de jobber for å låne ut.

Det er unge Mehdi Dioury (19), som foran 2017-sesongen ble hentet sammen med Elhadji Mour Samb fra Diambars-skolen i Senegal.

– Vi er ute etter å finne et utlån for Mehdi, sånn at han kan få spille førstelagsfotball, sier Johansen til Nordlys.

Han understreker at de ikke ser på muligheten for å låne ut andre spillere.

– Nei, det blir bare han. Vi kommer ikke til å låne ut noen andre, sier sportssjefen.

– Håper på avklaring i løpet av en uke

– Vi ser at når Mehdi er i den fasen han er nå, og kanskje er på den sida at han ikke ser ut til å spille fast fremover – så ønsker vi at han kunne fått en tid nå der han spiller fast førstelagsfotball fra helg til helg. Derfor ser vi på hvilke muligheter som finnes for han, legger han til.

Et utlån må bli til en klubb på de to øverste nivåene i Norge eller en annen nasjon, ut fra reglene om arbeids- og oppholdstillatelse.

Det eneste lokale alternativet da er TUIL, men med deres antall midtbanespillere er det grunn til å tro at man først og fremst leter andre plasser etter en interessert klubb.

– Vi håper at vi kan få en avklaring på dette i løpet av en uke, sier Svein-Morten Johansen.

– Det er viktig for oss at han faktisk får spille – at vi ikke sender han til en klubb der han ikke får spilletiden vi er ute etter, selv om man ikke kan garantere noe, sier TILs sportssjef.

 

Artikkeltags