TIL hadde den danske U20-landslagskapteinen Oliver Kjærgaard (19) på gjestevisitt under oppholdet i Marbella nylig.

Der spilte midtbanespilleren både i 3-0-seieren over Vålerenga og i 2-2-kampen mot Rostov, og han gjorde et så godt inntrykk at TIL i etterkant ikke la skjul på at han er en spiller de ønsker å hente nordover.

Nå kan TILs sportssjef Svein-Morten Johansen fortelle at de i all hovedsak er enige med Kjærgaard selv om en avtale.

– Vi er interesserte i å få det til. I den forbindelse er vi brukbart i mål når det gjelder den personlige kontrakten. Det er bare noen detaljer som gjenstår, sier Johansen til Nordlys.

TIL mener at Kjærgaards forrige klubb, Lyngby, egentlig ikke har krav på en utdanningskompensasjon etter at det endte med et kontraktsbrudd der før 19-åringen ble kontraktløs.

Likevel ønsker TIL å få på plass en skriftlig avtale med den danske klubben, for at alt skal være ryddig og man ikke senere skal kunne støte på noen skjær i sjøen.

– Vi ønsker en skriftlig avtale mellom oss og Lyngby, selv om alt tyder på at de ikke har krav på en kompensasjon. Når det gjelder det, går jeg ikke noe mer inn i detaljer rundt den prosessen – det velger jeg ikke å kommentere, sier TILs sportssjef.

– Men det er en dialog med Lyngby?

– Det ønsker jeg da ikke å kommentere. Det jeg kan si, er at vi har ønsket å se på en avklaring sammen med Lyngby.

– Det er da slik at i det øyeblikket dere får avklart ting overfor Lyngby, er han TIL-spiller?

– Ja, det vil jeg si.

 

Har midler til én spiller til

Sportssjefen bekrefter også at det etter flere runder internt i klubben er klart at man også vil kunne ha midler tilgjengelig til å kunne hente én spiller til, også hvis Kjærgaard blir TIL-spiller.

Det letes for tiden etter hvem dette skal være. Tidligere har midtstopper blitt adressert som en posisjon der TIL kunne tenke seg å styrke stallen etter salget av Ulrik Yttergård Jenssen, men trener Simo Valakari har understreker overfor Nordlys at det er viktigere at det er en god spiller som styrker førstelaget enn at spilleren bekler én bestemt posisjon.

– Vi ser om det finnes noen der ute som kan passe hos oss og gi oss mer kraft, sier Svein-Morten Johansen, som stiller seg bak Valakaris utsagn om at en god spiller er det viktigste.

– Ja, jeg tror det er det riktige å si. Vi vil se på hva som kan gi oss mest totalt sett, sier sportssjefen.