TIL låner russisk forsvarsspiller

TIL-KLAR: TIL låner Artem Sokol fra russiske Arsenal Tula.

TIL-KLAR: TIL låner Artem Sokol fra russiske Arsenal Tula. Foto:

Artem Sokol (21) klar for TIL.

DEL

I første omgang lånes den russiske forsvarsspilleren til 10. juli. Det opplyser Tromsø IL på sine hjemmesider.

– Vi får en spiller som er veldig anvendelig, for han har spilt venstreback, høyreback, stopper og kan fungere godt i en trebackslinje. Vi trenger en slik spiller og han vil gi konkurranse til forsvarsspillerne som vi allerede har, sier TIL-trener Simo Valakari i en pressemelding.

– En god tilvekst

Den 21 år gamle russeren lånes ut fra Arsenal Tula. Sokol har ikke debutert i offisiell kamp for den russiske toppklubben. Han prøvespilte for TIL under treningsleiren i Tyrkia, og kommer nå til Tromsø torsdag.

– Det er utrolig godt å få muligheten til å se en spiller på den måten og da får man god kontroll på hvordan han passer inn hos oss, sier Valakari.

– I Tyrkia kom han seg lett i inn gruppen vår fra første dag. Han har spilt kamper på toppnivå allerede, har et veldig høyt potensial og er en veldig solid spiller. Vi er sikre på at kommer til å bli en god tilvekst til oss, legger han til.

Svein-Morten Johansen, sportssjef i TIL, håper at låneavtalen kan bli starten på et større samarbeid med den russiske toppklubben Arsenal Tula. Samarbeidet kom i stand som følge av tett kontakt mellom Sergei Krashchenko, tidligere keepertrener i TIL og nå ansatt i Arsenal Tula, og Otto Fredrikson i TIL.

– Gunstig avtale

– Vi har hatt godt hjelp av Otto som kjenner folkene og klubben godt. Vi har også fått en veldig gunstig avtale i en periode der Jostein Gundersen er ute med skade. Vi hadde ikke klart dette om ikke Arsenal Tula ser på dette som en fin mulighet for at Artem får spilletid hos oss, sier Johansen. 

– Både vi og Arsenal Tula ser på om dette kan være starten på et samarbeid hvor vi kan ha en langsiktig relasjon. Det er spennende, for det er mange gode og unge spillere i Russland. De har en god og sterk mentalitet, er ikke bortskjemt og de tar ting fort, så det er interessant for oss ha en relasjon til det russiske markedet, legger han til.

Neppe ferdige

Selv om Valakari er fornøyd med å få Sokol inn frem til sommeren, og sannsynligvis frem til Jostein Gundersen er friskmeldt, anser han seg ikke som helt ferdig i vinterens overgangsvindu – der også Juha Pirinen, Anders Jenssen og Brayan Rojas har kommet inn.

– Vi jobber fortsatt med det, og vi vet at vi nok trenger noen inn. Om det skjer, vet jeg ikke, men vi jobber videre. Det viktigste er at vi finner den rette typen og spilleren, så får vi etterpå se om vi har økonomien som kreves for å få det til. Alle i klubben jobber for at vi skal ha en så sterk spillerstall som mulig når sesongen starter, sier Simo Valakari.

TIL har blant annet sjekket ut forsvarsspillere som Rosenborgs Besim Serbecic, Moldes Stian Gregersen og Pablo Arboine fra Costa Rica, men etter lånet av Sokol er de etter det Nordlys kjenner til litt mer åpne for også å vurdere andre posisjoner på banen.

Artikkeltags