Midtbanespiller Daniel Berntsen (24) er klar for TIL. Dette melder klubben selv torsdag formiddag.

Berntsen er tidligere Bodø/Glimt-, Rosenborg- og Djurgården-spiller, og har hatt Vålerenga som sitt siste stoppested.

Han kom til Oslo-klubben foran forrige sesong, og hadde egentlig kontrakt med VIF ut 2019-sesongen, men nå er han signert TIL-spiller ut 2020-sesongen.

– Det føles bra å være her. Tromsø er spennende og en veldig bra mulighet for meg, sier Berntsen i en pressemelding TIL har sendt ut torsdag.

– Det er ikke noe problem å være fra Bodø. Det er mange av dem som har gjort dette før meg med bra suksess, så det går veldig fint, sier han videre.

Var ønsket av TIL i 2013

Han fikk 18 eliteseriekamper for Vålerenga i fjor, men bare åtte av dem var fra start.

TIL møtte Berntsen foran 2017-sesongen i treningskamp, da han spilte for Djurgården.

Den gangen uttalte han til Nordlys at han ikke ville utelukke noe med tanke på TIL, da han blant annet hadde kjæresten boende i Tromsø – som også er 24-åringens fødeby.

TIL var også ute etter Berntsen så tidlig som i 2013, da som erstatter for Ruben Yttergård Jenssen, da Berntsen spilte for Rosenborg.

 

– Ser frem til å spille under Valakari

TIL uttrykker nå at de er veldig fornøyde med å få signert Berntsen, men de vil ikke gå inn på detaljene i avtalen med Vålerenga.

– Nå er det slik at vi er enig med Vålerenga om en klubbavtale, og den er konfidensiell. Det ligger i kortene at vi har fått til en god ordning, for vi hadde ikke hatt råd til å betale en stor overgangssum, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til til.no.

– Jeg har opplevd mye og håper nå å bidra med noe positivt og krige for klubben. Og så ser jeg frem til å få spille under Simo Valakari. Det jeg har sett og hørt er bare positivt. Den måten han ville spille på er en av hovedgrunnene til at jeg ville hit, sier 24-åringen til til.no.

Daniel Berntsen er sønn av den tidligere TIL-spilleren Dag Trygve Berntsen.

Han er venstrebeint, og brukes primært som offensiv midtbanespiller. Torsdag trener han med resten av spillertroppen i sin nye klubb på Alfheim, og han kan få sin debut hjemme mot Strømsgodset søndag.

Nordlys kommer tilbake med mer om saken.