Gå til sidens hovedinnhold

TIL-duo ute i cupen – håper begge kan rekke Lillestrøm-kampen

Artikkelen er over 3 år gammel

TIL kjemper mot klokka for å få både assistkongen og kapteinen klar.

Gjermund Åsen (26) har startet 2018-sesongen forrykende for TIL, med to scoringer og fem målgivende pasninger. Det siste er fortsatt best i eliteserien, selv om han har mistet 75 minutter mot Kristiansund og hele kampen mot Brann.

Når Lillestrøm kommer på besøk på Alfheim i eliteserien søndag, tror trener Simo Valakari at Åsen kan være disponibel igjen.

– Det går etter planen, som er at han skal bli klar til søndagen. Vi skal evaluere på nytt på fredag hvor vi er da, men det går fint. Han har trent med laget nå, så vi får bare se hvordan det går, sier Valakari til Nordlys.

Flere ute og usikre i cupen

Åsen spiller som ventet ikke onsdagens cupkamp mot Alta, en kamp du ser direkte her (krever abonnement).

Det gjør heller ikke kaptein Simen Wangberg, som fikk seg en lårskade i 0-3-tapet for Brann søndag kveld – og heller ikke unge Sigurd Grønli, som torsdag skal spille G19-cup borte mot Stjørdals-Blink.

Valakari har et håp om at Wangberg også skal kunne rekke LSK-kampen på Alfheim søndag, men det er foreløpig ikke helt sikkert at han friskmeldes til søndagen.

– Vi håper på det, men vi får se. Han har blitt undersøkt av vårt medisinske apparat, så får vi se hvordan han reagerer på behandlingen, sier TIL-treneren.

TIL har så langt slitt seg videre i cupen med 3-1 over Skjervøy og sist 1-0 etter ekstraomganger mot Senja.

Valakari kan også mot Alta komme til å gi en del spilletid til de som ikke har spilt så mye i eliteserien, men han vil ikke være med på at de ikke har vist seg tilstrekkelig frem i de foregående cupkampene.

– Det er egentlig lettere å spille eliteseriekamper enn disse cupkampene. De som har spilt har vist karakter, og fått oss videre til neste runde. Vi kan alltid prestere bedre, men disse kampene er ikke lette å spille. Jeg har sett nok til å si at de er verdifulle medlemmer av stallen vår, og at jeg kan bruke dem i eliteserien også, sier Valakari.

PS! Runar Espejord er et usikkert kort til onsdagens cupoppgjør mot Bård Floviks Alta. Han fikk seg en smell i ankelen i kampen mot Brann, og det kan være at han hviles onsdag. Ifølge Simo Valakari skal imidlertid ikke LSK-kampen være i fare for Espejords del. Slobodan Vuk og hans kone er fortsatt på overtid i påvente av fødsel, og det gjør også sloveneren svært usikker til Alta-kampen.

Les også

Direkte klokken 19.00: Se TIL-Glimt i G16-serien her!

 

 

Kommentarer til denne saken