TIL bekrefter: Skiller lag med midtbanekriger etter fire år

FERDIG: Christian Landu-Landu har tidligere sagt til Nordlys at han forlater Tromsø og TIL med en god følelse og takknemlighet overfor både byen og klubben. Etter det Nordlys kjenner til kan 26-åringen være på vei til sin gamle klubb Viking, som også henvendte seg angående midtbanespilleren i sommer.

FERDIG: Christian Landu-Landu har tidligere sagt til Nordlys at han forlater Tromsø og TIL med en god følelse og takknemlighet overfor både byen og klubben. Etter det Nordlys kjenner til kan 26-åringen være på vei til sin gamle klubb Viking, som også henvendte seg angående midtbanespilleren i sommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Christian Landu-Landu (26) forlater Tromsø.

DEL

Foran 2015-sesongen hentet TIL Christian Landu-Landu til klubben.

Etter fire år er det som forventet nå over når kontrakten til 26-åringen går ut. Dette bekrefter TIL offisielt i en pressemelding fredag.

– Landu-Landu har vært en viktig spiller for TIL der vi virkelig har trengt en duellspiller i klubben. Vi har hatt vanskelige sesonger der han virkelig har gjort en god jobb. I den siste sesongen har han spilt veldig lite og derfor er det riktig for både Landu og TIL å skille lag nå, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til til.no.

– Christian Landu-Landu vil bli husket i TIL som en som alltid ga alt for laget, legger han til.

Viking-aktuell

26-åringen har en fortid i Viking, og har ved flere anledninger vært aktuell for en overgang tilbake til gamleklubben.

Han var på medisinsk test hos Viking som kontraktløs spiller foran 2018-sesongen, men valgte da til slutt å signere for ett nytt år i TIL.

I sommer kom Viking med en konkret henvendelse til TIL, men da fikk de nei fra klubben.

Det er mye som tyder på at han nå som kontraktløs spiller tar steget tilbake til Viking, som rykket opp fra 1. divisjon i år og dermed skal møte TIL i eliteserien neste sesong.

Landu-Landu blir stående med 84 seriekamper og 11 cupkamper for TIL. På de kampene noterte han seg for to scoringer, én i eliteserien i fjor og én i cupen i år.

Nordlys har fredag ikke kommet i kontakt med Christian Landu-Landu, men før siste seriekamp i 2018 sa han blant annet følgende til Nordlys:

– Det er vemodig å forlate et så bra sted der man har vært i fire år. Jeg tar med meg Tromsø og TIL i hjertet mitt. Jeg føler jeg har blitt en bedre spiller og person av å være her, så jeg drar herfra og er takknemlig. Det er ingen sure miner fra min side for at det er ferdig nå. Det kunne kanskje skjedd i sommer da, men det har nå blitt som det har blitt og jeg har gjort det beste ut av situasjonen etter at det ikke ble noe da.

 

Artikkeltags