Gå til sidens hovedinnhold

Sløste og straffet seg selv – står med sju kamper uten seier

Artikkelen er over 4 år gammel

TIL-trener Truls Jenssen fikk alt annet enn en drømmestart.

Haugesund-TIL 2-0

Den første halvtimen i Haugesund var verken stor underholdning eller strålende levert av «Gutan», og det lyste ikke av noen merkbar trenerskifteeffekt.

Etter et drøyt kvarter fikk vertene uttelling, da dommer Kristoffer Hagenes mente Morten Gamst Pedersen holdt FKH-midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen i trøya på en corner.

Straffesparket satte hjemmelagets kaptein Filip Kiss kontant i mål bak Gudmund Taksdal Kongshavn.

TIL våknet litt til liv de siste ti minuttene før pause. Plutselig dukket det opp en kjempesjanse da Thomas Lehne Olsen med bortimot sin første gode berøring i kampen flikket fri Mikael Norø Ingebrigtsen.

TILs toppscorer med fire seriemål burde stått med flere i år, og det viste han igjen da han helt alene trillet ballen utenfor stolpen.

Minuttet før pause kom samme mann til en ny avslutning, da ikke i like god posisjon – og det lave skuddet ble reddet greit av Per Kristian Bråtveit.

TIL skapte mest

I den første delen av andre omgang var det TIL som var laget som skapte sjansene, selv om kampen egentlig var ganske jevnspilt.

Etter bare et par minutter av omgangen kom Gjermund Åsen med et strålende innlegg, men Thomas Lehne Olsen sendte en litt uforberedt avslutning litt for nært keeper Bråtveit – som lå nede og fanget ballen.

Åsen prøvde seg selv med en kanon etter timen, men igjen var Bråtveit med på notene.

FKH-keeperen var mer utspilt da Åsen igjen var servitør i det 71. minutt, men Aron Sigurdarsons heading ble noe merkelig og slapp, og uten presisjon mot vertenes mål.

Les også

Her er vår vurdering av TILs innsats mot Haugesund: «Får veldig lang sommerferie nå på grunn av kortene. Det burde vært unngått»

 

Rødt til Gamst

Så – et drøyt kvarter før slutt – var det i realiteten over for TIL.

Morten Gamst Pedersen taklet egentlig reint på ball, men strakk etterpå ut foten der han viste knotter. Det mente dommer Hagenes kvalifiserte til kveldens andre gule kort, og rett i dusjen.

Ni minutter senere var det definitivt over. Innbytter Liban Abdi fikk tid og rom fra knappe 20 meters hold, og prikket et pent skudd ned i hjørnet bak Kongshavn.

Dermed har TIL gått sju strake kamper uten seier, og nytrener Truls Jenssen må nå bruke de to ukene før bortemøtet med Sandefjord godt.

Samtidig vet man at TIL i kulissene ser etter en ny trener ut 2017-sesongen.

Kommer de i mål med noe der, kan det hende at det ble med dette for vikar Jenssen, som i går sa seg misfornøyd med kampens dommer.

– Vi får en lett straffe imot, og et feilaktig rødkort imot, sa Jenssen blant annet til Eurosport etter kampen.

TILs vikarierende hovedtrener erkjente også at TIL burde ha scoret på de sjansene de hadde, og varslet at han ville sørge for kalde hoder fremover, etter som hele 15 kamper fortsatt gjenstår.

– Vi kommer til å «dø» hvor hvert eneste poeng i høst, sa Truls Jenssen til Eurosport.

HAUGESUND-TIL 2-0 (1-0)

Eliteserien, 15. runde

Mål: 1-0 Filip Kiss (17, str.), 2-0 Liban Abdi (83).

Dommer: Kristoffer Hagenes.

Gult kort: Filip Kiss og Bruno Leite, FKH, Morten Gamst Pedersen og Jostein Gundersen, TIL.

Rødt kort: Morten Gamst Pedersen, TIL (74).

Tilskuere: 4077.

 

 

Kommentarer til denne saken